• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
5
  • octombrie 19, 2021

Tabără de vară Bonțida: 5-9 iulie 2021

În perioada 5-9 iulie, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a desfășurat cea de-a treia acțiune comunitară parte a proiectului Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică. Aceasta a luat forma unei tabere de vară pentru 37 de copii din cadrul Școlii Gimnaziale din comună.

În ultimul an școlar, comuna Bonțida a fost în permanență în scenariile roșu și galben, fapt care a dus la derularea orelor de curs preponderent în mediul online. Acest lucru a dus la un absenteism ridicat în rândul elevilor, dar și la scăderea interacțiunii dintre copii. Prin urmare, tabăra de vară organizată a avut ca și scop creșterea gradului de apartenență la școală și încurajarea participării copiilor la ore pe termen lung. Am fost susținuți în acest demers de 6 cadre didactice din Bonțida și Răscruci, dar și de către echipa Pepco România care fost alături de noi cu 11 voluntari din rândul angajaților.

Fiecare zi a fost una tematică, astfel încât copiii care au participat au putut să experimenteze activități diverse, în funcție de propriile prefereințe, facilitând astfel dialogul, promovând totodată respectul pentru diversitate și toleranța.

Prima zi a fost despre cunoaștere și prietenie, dar și despre activități interactive! Am demonstrat că imposibilul este posibil și ne-am distrat tare bine alături de prietenii noștri de la PEPCO Romania, care au venit echipați cu voie bună, cu chitară dar și cu un minunat clown care a animat atmosfera din curtea școlii. În următoarele zile au fost organizate activități provocatoare, care ne-au adus în situații inedite prin intermediul cărora am învățat să cooperăm mai bine unii cu ceilalți. Marți am avut parte de jocuri în echipă și activități sportive, iar miercuri am avut o zi dedicată socializării și jocurilor de societate. Ne-am jucat împreună Dixit, Twister, Jengam, Story Cubes și multe altele și am vizionat filmul “Minunea”, un film pe care îl recomandăm cu încredere tuturor copiilor! Ziua de joi a fost despre creație, fiind organizate diverse ateliere în care copiii au confecționat și personalizat magneți de frigider, suporturi pentru telefonul mobil și moriști de vânt. Ultima zi a fost dedicată reflecției, jocurilor de apreciere și momentelor de final pe care copiii le-au pregătit împreună cu coordonatorii de echipe, voluntarii proiectului.

Activitate finanţată prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO Romania și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.

Tabăra de vară este parte a proiectului Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică. Proiectul este derulat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth și Asociația Organizația Creștină Something New, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org