Despre experiența Oliviei în cadrul acțiunii comunitare: ‘’Femei pentru Femei din Cluj-Napoca în Sânmihaiu-Almașului.’’ Olivia a fost una din cele trei femei selectate pentru a beneficia de un curs de formare și a început un curs de extensii gene în iulie 2022, cu finalizare în august 2022.
Olivia este o tânără din Sânmihaiu Almașului, pasionată de make-up și frumusețea femeilor.
‘’ A fost o experiență plăcută, am mers cu drag și am fost foarte atentă. Mi-a plăcut foarte mult și am rămas în contact cu celelalte participante și profesoara noastră.’’ Cursul a durat 6 săptămâni, iar Olivia s-a deplasat de fiecare dată de la Sânmihaiu la Cluj-Napoca singură sau cu o prietenă care i-a fost model.
Și-a achiziționat deja toate ustensilele necesare și patul special pentru a pune gene.
‘’Deja am programări, i-am pus deja gene unei fete. Îmi doresc mult să renovez o încăpere acasă unde pot să deschid salonul, dar încă mai am nevoie de mobilier și altele. Vreau să rămân în Sânmihaiu să lucrez și am multe cunoștințe care vor să-și pună gene, în special cele care veneau la machiaj. Dar cred că în viitorul apropiat mă voi reangaja ca și asistentă medicală, ceea ce făceam în Zalău și partea de înfrumusețare o voi face doar când am timp liber sau în weekend. Nu cred că pot să mă susțin financiar doar din asta, dar sper că în viitor.’’ Își dorește să aibă două opțiuni de viitor, să fie pregătită și să facă cât mai mult pentru dezvoltarea ei. Deja e cunoscută și apreciată pentru abilitățile sale de make-up și vrea să mai facă un curs de performanță și volum pentru gene în Zalău. Vrea să se specializeze cât mai mult, ca să acopere toate ariile de dezvoltare.
‘’Visele pot deveni realitate și dacă muncești mult poți să ajungi unde vrei. Nu m-am așteptat să câștig bursa și m-am bucurat mult. Dacă te străduiești și lucrezi și să faci un sacrificiu reușești.’’ asta, ar transmite Olivia altor femei din Sânmihaiu și nu numai.
Familia ei este mândră de cursul pe care l-a terminat și de faptul că vrea să tindă spre independență. Ea vrea să lucreze și să-și câștige existența cât mai repede, deoarece familia ei a susținut-o foarte mult până acum.
Momentul ei preferat: practica directă pe persoane, comportamentul cu o persoană și tehnica. După prima experiență cu o persoană, deja a simțit că are mai multă încredere în lucrul cu femeile.
Acțiunea comunitară a fost susținută de companie FINACO și face parte din proiectul”Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică” este derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth Zalău și Asociația Organizația Creștina Something New. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.