• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
IMG 0887
  • mai 16, 2023

Jocul de societate Future Entrepreneur a fost lansat!

Un joc de societate dezvoltat pentru a învăța despre antreprenoriat într-un mod distractiv! Îl puteți accesa gratuit, aici.

Future Entrepreneur 3

Future Entrepreneur este unul dintre rezultatele obţinute în cadrul proiectului ENTREPRENEUR+. Acesta sprijină jucătorii să învețe despre antreprenoriat într-un mod distractiv și dinamic – lucru extrem de util atunci când se lucrează cu un public mai tânăr. Ajută la îmbunătățirea vocabularului și la învațarea etapelor necesare în înființarea și conducerea unei afaceri. Future Entrepreneur combină două tipuri de jocuri de societate: jocurile de management a resurselor și jocurile de luare a deciziilor.

La început, fiecare dintre jucători selectează în mod aleatoriu un cartonaș afacere. Cartonașele sunt grupate în trei sectoare de activitate: ospitalitate, servicii și industrie alimentară. Fiecare companie are câteva caracteristici listate pe cartonaș: venitul anual realizat, riscurile la care este expusă și cât costă o unitate de cost. Pe parcursul jocului, jucătorii vor arunca zarurile și vor avansa pe tablă. Similar altor jocuri populare, ei fie vor încasa niște bani, fie vor face niște plăți, în funcție de căsuța pe care cade pionul. În caz contrar, vor trebui să tragă o carte:

  • cartonașele cunoaștere testează cunoștințele jucătorilor legate de antreprenoriat, economie sau administrarea afacerilor,
  • cartonașele surpriză afectează jucătorul numai în cazul în care afacerea sa este expusă la un astfel de risc, adică dacă este listat pe cartonașul său afacere,
  • cartonașele dezvoltare testează abilitățile antreprenoriale ale participanților și adaugă mai multă interactivitate jocului.
IMG 0870 1

Pentru că ne propunem să promovăm o abordare echilibrată, am introdus punctele de fericire pe care un jucător le primește numai după ce răspunde corect la o întrebare de pe un cartonaș cunoaștere. Punctele de fericire au un rol bine determinat în joc și sunt asociate mai multor beneficii de care individul se poate bucura în viață.

Jocul se poate juca individual, sau în perechi, cu maximum 12 persoane, cu o durată de 90-120 de minute. Este necesar să existe un facilitator care să sprijine procesul de învățare al participanților și să se asigure că regulile sunt respectate.

Future Entrepreneur este un joc open-source, pe care îl puteți tipări și utiliza în scopuri educaționale non-profit: în sala de clasă, în cadrul unui curs sau în alte contexte. Setul conține și instrucțiuni de imprimare. Jocul este disponibil în 5 limbi: engleză, germană, italiană, română și spaniolă.

Îl puteți accesa gratuit, aici.

IMG 0876

_______________________________________________________________________________________________________________

Jocul de societate este un rezultat produs în cadrul proiectului „ENTREPRENEUR+: EXPLORING ENTREPRENEURSHIP BEYOND CONCEPTS”, coordonat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, în parteneriat cu Associazione di Promozione Sociale Joint, Backslash și Gemeinsam Leben und Lernen in Europa e.V. și cofinanțat de Programul Erasmus + al Comisiei Europene.

Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o susținere a conținutului care reflectă doar punctul de vedere al autorilor, iar Agenția Națională și Comisia nu pot fi considerate responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta. ”