• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000282 medium
  • mai 15, 2014

SNV, ziua 4: O masa calda pentru nevoiasi si carti pentru copiii din Nepal

Clujenii de la Grupul de initiativa “O masa calda” au gatit joi pentru 110 persoane nevoiase in cadrul celei de-a patra zile a Saptamanii Natioanale a Voluntariatului organizata in oras de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN).

Retetele au fost alese de voluntari ai grupului de initiativa si ai Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, iar beneficiarii au servit masa la Cantina Primariei si la Centrul Social de Urgenta.

Grupul de initiativa “O masa calda” pregateste din anul 2013 in fiecare joi mancare pentru persoanele nevoiase. “Ca regula, am decis ca bugetul alocat unei mese sa nu depaseasca 100 de lei pentru 50 de portii”, spune Remus Florea, unul dintre initiatorii proiectului.

Din anul 2014, grupul si-a extins activitatea. Ofera acum o data pe saptamana o masa calda persoanelor defavorizate care vin joi, la ora 16, in Piata Muzeului, dar si unui grup de 10 copii de la Uniunea Crestina precum si persoanelor fara venit de la Centrul Social de Urgenta din cartierul Iris.

Grupul de initiativa incurajeaza si alti clujeni sa se alature proiectului umanitar, fie prin donatii, fie prin organizarea efectiva a unei mese pentru 50 de persoane. Regula ramane aceeasi: bugetul ramane 100 de lei pentru o masa de 50 de beneficiari (ales reteta, cumparat ingrediente si gatit efectiv intr-una dintre locatii).

Pentru mai multe informatii legate de initiativa “O masa calda” il puteti contacta pe Remus Florea la numarul de telefon 0742458298 sau pe email, remusadrianflorea@yahoo.com.

Carti pentru copiii din Nepal

Tot in ziua a patra a Saptamanii Nationale a Voluntariatului, clujenii au donat peste 150 de carti in limba engleza pentru copiii dintr-un sat aflat in Nepal. Va fi dotata biblioteca din localitatea Dandagaon, aflata la 64 km de Kathmandu, intr-o zona sub Himalaya.

Cei 297 de copii ai scolii vor beneficia de cele peste 1600 de carti colectate in Romania, Olanda si Statele Unite. Evenimentul “Hai sa dam o carte!” a fost organizat in colaborare cu Educational Capacity Building in Rural Nepal.

Persoanele interesate pot sa doneze carti pentru scoala din Nepal si in cursul saptamanii viitoare, de luni pana miercuri, intre orele 11 si 17, la sediul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (strada Virgil Fulicea nr. 1, ap. 1).

Programul de vineri (16 mai) al SNV

In a cincea zi a SNV, are loc evenimentul „Give and Gain Day” – zi dedicata la nivel international voluntariatului corporatist. Centrul de Volunariat Cluj-Napoca si Pro Vobis alaturi de voluntari din cadrul companiei MDM Group vor amenaja spatiul verde din curtea Clinicii de Psihiatrie Pediatrica din Cluj-Napoca.

Activitatea de voluntariat corporatist va avea loc in intervalul orar 10.00-16.00 si va implica pe langa angajatii companiei MDM Group si o echipa de medici rezidenti din cadrul clinicii precum si voluntari locali si internationali. La actiune vor participa 26 devoluntari: 11 din partea companiei MDM Group, 2 din partea Pro Vobis, si 13 din partea CVCN.

Organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului la Cluj-Napoca este sustinuta de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune din care este finantat proiectul “3G! Go. Give. Gain.” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% din anul 2013.