• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000283 medium
  • mai 14, 2014

SNV, ziua 3: Atelierul ,,Sabores”

A treia zi a Saptamanii Nationala a Voluntariatului a adus o parte din misterele Spaniei direct la Cluj-Napoca.

Atelierul “Sabores”, organizat si sustinut de Julio del Pino, voluntar spaniol al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, a oferit o calatorie metaforica in cultura spaniola. Cei 16 participanti au avut ocazia sa exploreze cultura tarii de origine a voluntarului in special din perspectiva limbii spaniole, a muzicii flamenco si a specificului culinar al acesteia. Astfel acestia au explorat evolutia muzicii flamenco, de la influentele muzicii indiene, puternicul continut social si politic exprimat de versurile acesteia si pana la caracterul mult mai relaxat al muzicii din timpul nostru. In acelasi timp, participantii au invatat cateva propozitii de baza in limba spaniola, intreaga intalnire finalizandu-se cu o degustare culinara: celebra Paella a fost gatita de voluntarul spaniol special pentru aceasta ocazie.

Evenimentele Saptamanii Nationale a Voluntariatului continua si maine la Cluj-Napoca cu evenimentul “Hai sa dam o carte!”, o colecta de carte in limba engleza ce are ca scop dotarea primei biblioteci active dintr-o comunitate rurala a Nepalului, mai exact Dandagaon, districtul Dhading. Evenimentul va avea loc intre orele 11 si 17, pe strada Eroilor (langa Monumentul Memorandistilor). Toti clujenii care doresc sa doneze o carte in limba engleza fiind invitati sa ne viziteze la locatia mentionata. Evenimentul este organizat in colaborare cu Educational Capacity Building in Rural Nepal.

Dupamasa, alaturi de grupul local de initiativa “O masa calda” vom pregati si servi o masa pentru un numar de 110 persoane beneficiare ale Centrului Social de Urgenta Cluj-Napoca (str. Dragos Voda nr. 36-38, incepand cu ora 14) si ale Cantinei Primariei (str. Emil Zola nr. 5).

Organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului la Cluj-Napoca este sustinuta de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune din care este finantat proiectul “3G! Go. Give. Gain.” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% a anului 2013.