• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
SNV CVCN 2015
  • aprilie 21, 2016

Saptamana Nationala a Voluntariatului – SNV, editia a XV-a, 9-15 mai 2016

SNV este un eveniment national anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si la recunoasterea meritelor voluntarilor.

 

Cei 6 voluntari internationali gazduiti de CVCN, impreuna cu intreaga echipa CVCN au pregatit 4 evenimente publice de promovare a voluntariatului, care se vor desfasura in perioada 9-15 mai 2016.

• Luni, 9 mai 2016 – 19:00-21:00 (Reactor de creatie si experiment Cluj-Napoca)

“In cautarea Europei – SEV pe intelesul tuturor” este un eveniment ce urmareste prezentarea Serviciului European de Voluntariat (SEV), parte a programului Erasmus+. Voluntari din 8 tari vor implica participantii intr-o seara tip “speed dating” pentru ca cei interesati sa afle mai multe despre acest program de mobilitate internationala. Metoda folosita va permite schimbul de idei si experiente intr-un mod interactiv – impartasirea unor povesti personale pe drumul inspre Europa si deslusirea curiozitatilor participantilor legate de oportunitatile pe care ei le-ar avea pe acest drum.

• Marti, 10 mai 2016 – 9:00-17:00 (Gradinita din satul Berindu) – partener: MDM Group

“Gradinita capata culoare” este o actiune de renovare a gradinitei din satul Berindu al comunei Sinpaul, din judetul Cluj. Activitatile principale urmarite sunt curatarea curtii, respectiv pregatirea spatiului si reconditionarea efectiva a peretilor gradinitei prin zugravire, vopsire si decorare. Dupa actiunea de renovare, copii din gradinita vor fi implicati in jocuri si activitati interactive.

• Miercuri, 11 mai 2016 – 15:00-19:00 (Parcul Central din Cluj-Napoca, zona terenului de baschet)

„Ziua Provocarii” este o activitate ce isi propune constientizarea de catre publicul larg a provocarilor cu care oamenii cu dizabilitati se confrunta in viata cotidiana. In cadrul atelierelor propuse participantii vor putea, de exemplu, sa foloseasca aplicatiile software destinate nevaztorilor, sa invete elemente din limbajul semnelor pentru surdo-muti sau sa se plimbe cu un baston pentru nevazatori, legati la ochi, pe un teren cu obstacole. De asemenea, intr-un “Colt Deschis” persoane cu dizabilitati vor spune povestea lor prin discutii libere cu cei interesati.

• Vineri-duminica, 13-15 mai 2016 (Predeal)

“EVS Camp” este un eveniment cu 160 de participanti dedicat Serviciului European de Voluntariat. Acesta va crea un spatiu de invatare prin cele 30 de ateliere propuse si de comunicare atat pentru cei care cunosc si au experienta in proiectele de voluntariat european, cat si pentru cei care vor sa afle mai multe si sa invete din experientele celorlalti.

• Marti, 17 mai 2015 – 16:00-21:00

“Petrecerea voluntarilor”– este o actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor la care vor fi invitati voluntarii activi in SNV 2016, locatia fiind anuntata prin intermediul invitatiilor.

 

Saptamana Nationala a Voluntariatului este organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca in cadrul proiectului “Multicultural routs”, finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus +, gestionat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la telefon 0743 057 879 sau 0264 431 41, pe adresa de e-mail international@centruldevoluntariat.ro, persoana de contact Mariann Kinga Arkosi.