• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000101 medium
  • mai 6, 2011

S-a incheiat proiectul “Bring out the child in you!

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca anunta finalizarea proiectului SEV “Bring out the child in you!” implementat in perioada februarie 2010 – mai 2011. Proiectul a gazduit pe o perioada de 10 luni (mai 2010 – martie 2011) 4 voluntari din 4 tari diferite: Marianna Rosa (Italia), Leyla Ozen (Germania), Murat Yildiz (Turcia) si Tom Verchik (Israel).

Derulat in parteneriat cu Spitalul clinic de urgenta pentru copii Cluj-Napoca proiectul a implementat cu suportul voluntarilor internationali activitati de tipul animatiei clinice in patru sectii ale institutiei partenere: Oncologie pediatrica, Nefrologie, Chirurgie si Pediatrie III. Intre activitatile derulate de voluntari s-au regasit: scenete de teatru de papusi, activitati artistice si de lucru manual, face painting, crearea de animale din baloane, nararea de povesti si invatarea de cantecele si poezii. In cele 10 luni de proiect in activitatile din cadrul acestuia voluntarii au lucrat cu aproximativ 1900 de copii, pacienti ai sectiilor enumerate mai sus.
Pe langa activitatile focusate pe micii pacienti, cei 4 voluntari SEV au oferit suport practic si emotional parintilor internati impreuna cu copiii lor.
Proiectul a fost implementat cu sprijinul Comisiei Europene prin intermediul Programului Tineret in Actiune gestionat in Romania de catre ANPCDEFP.