• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000245 medium
  • octombrie 5, 2012

Noutati proiect You(th) redefine culture!

You(th) redefine culture – 1 august 2012 -31 iulie 2013

In proiectul „You(th) redefine culture” sunt implicate 4 voluntare internationale din Letonia – Viktorja Kacane, Germania – Jennifer Bunk, Republica Ceha – Monika Hryzlikova, Islanda – Unnur Stefansdottir care timp de 9 luni (septembrie 2012-mai 2013) desfasoara activitati de voluntariat in cadrul organizatiei noastre.

Obiectivul principal al proiectului este de a asigura un context favorabil, in care cele 4 voluntare implicate sa se dezvolte atat pe plan personal, cat si in plan profesional, in concordanta cu propriile obiective de invatare stabilite de fiecare voluntara in parte.
La nivelul comunitatii locale, cele 4 voluntare sunt implicate in activitati zilnice cu copii in doua scoli din Cluj-Napoca (Scoala generala Ioan Bob si Liceul Waldorf), acolo unde ele sustin lectii si activitati educative, folosind in acest scop metode de educatie nonformala pentru aproximativ 300 de copii din cadrul celor doua scoli. Aceste activitati se concentreaza pe teme de interes european precum protectia mediului, arta si multiculturalitate, teme abordate intr-un mod creativ; ateliere de arta, de reciclare, jocuri interactive, etc.

Acest proiect este finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Serviciul European de Voluntariat, din cadrul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.