• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website 12
  • iulie 19, 2021

Multicultural Routs

În perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2016, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca a implementat proiectul „Multicultural routs” în care au fost implicați 6 voluntari veniți din Germania, Austria, Spania și Finlanda. În cadrul stagiului desfășurat în Cluj-Napoca, 4 dintre voluntari s-au implicat în activități de animație clinică în 4 secții al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și au contribuit la creșterea calității vieții micuților pacienți. Ceilalți doi voluntari au fost implicați în inițierea, desfășurarea și promovarea evenimentelor culturale desfășurate în cadrul teatrului independent „REACTOR de creație și experiment”. Pe lângă activiățile menționate anterior, voluntarii au pregătit și implementat activități de educație nonformală în cluburi multiculturale săptămânale pentru copiii din ciclul primar al școlilor din Florești, Sînapul și Tureni.
Obiectivul proiectului a vizat promovarea implicării voluntarilor în instituții publice (spitale și școli) și contribuirea la eforturile comunității locale în dezvoltarea sectorului cultural în scopul candidaturii orașului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. În același timp, proiectul a fost gândit în așa fel încât să creeze un cadru propice pentru dezvoltarea personală și profesională a celor 6 voluntari prin implicarea lor continuă pe tot decursul proiectului în activități recreative, ludice, artistice și socio-educative destinate copiilor din spitale locale și școlile din mediul rural, la fel ca și în sectorul cultural local. În cea de-a doua parte a proiectului, voluntarii au avut posibilitatea să personalizeze contribuția adusă comunității locale în funcție de interesele și nevoile personale, prin dezvoltarea de proiecte individuale care să se finalizeze în patru evenimente publice de promovare a voluntariatului în cadrul celei de-a 15-a ediții a Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Proiectul a inclus, de asemenea, și 4 sesiuni de informare destinate tinerilor romani despre oportunitatea de învățare oferită de Serviciul European de Voluntariat.

Proiectul „Multicultural routs” a fost cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, un program administrat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.