• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
43
  • iulie 19, 2021

Land of Games

Proiectul a făcut parte din Serviciul European de Voluntariat al Programului Erasmus+, activitatea principală fiind stagiul de voluntariat a 6 tineri cu vârsta între 18-24 ani, timp de 12 luni, 01/09 /2017 – 31/08/2018 în Cluj-Napoca.

Proiectul “Land of Games” a fost coordonat de către organizația noastră în cooperare cu 6 organizații partenere din 5 țări europene: Kölner Freiwilligen Agentur e.V. (Germania), aha Tipps und Infos für junge Leute (Germania), Associação Spin (Portugalia), Associació Alba (Spania), Maison de l’Europe Bordeaux – Aquitaine (Franța) și Internationaler Bund Polska (Polonia).

Proiectul a fost dezvoltat în contextul cooperării de succes a CVCN, atât cu partenerii internaționali care au avut rolul de a recruta, pregăti și trimite voluntarii internaționali, cât și cu organizațiile și instituțiile publice locale unde voluntarii și-au desfășurat activitatea – Școala Gimnazială „Ioan Alexandru” Sînpaul, Școala Gimnazială Tureni, Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești, Fundația Prison Fellowship România și Asociația Down Centrul Educațional Raluca.

Obiectivul principal al proiectului a țintit două zone: crearea unui cadru care a încurajat dezvoltarea personală și profesională a celor 6 voluntari, respectiv impactul muncii voluntarilor în dezvoltarea comunității locale. Beneficiarii activităților de voluntariat internațional (activități de educație nonformală) au fost diverse grupuri defavorizate: copii din școli primare din mediul rural multietnic, adolescenți cu riscul abandonului școlar, copii cu situație socio-economică precară, tineri adulți cu Sindrom Down, etc.

Pe lângă aceste activități permanente (derularea săptămânală a cluburilor interculturale din cele trei școli primare rurale, activități de timp liber și animație socio-culturală) proiectul a presupus organizarea de evenimente publice în scopul promovării voluntariatului în comunitatea locală, întâlniri cu tineri români interesați de stagii de voluntariat în străinătate, ateliere educaționale prin jocuri de societate, o caravană de jocuri (board games) în 10 școli din județul Cluj etc.