• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website 26
  • aprilie 1, 2022

Femei pentru femei din Cluj-Napoca la Sânmihaiu Almașului

Luna martie se încheie cu cea de-a treia acțiune comunitară organizată în Sânmihaiu Almașului care are ca rădăcină femeia, solidaritatea și împuternicirea. Acțiunea s-a născut din dorința femeilor din compania FINACO de a face voluntariat și de a se implica mai mult în societate prin susținerea financiară a unor cursuri de profesionalizare pentru alte femei.  În același timp, o nevoie identificată a comunității în care suntem prezenți ne-a subliniat faptul ca femeile din Sânmihaiu Almașului nu au avut suficiente oportunități de formare și de muncă pe parcursul vieții lor, ceea ce ne-a ajutat să co-creăm un eveniment între cele două grupuri de femei.

Pe 30 martie 2022 am fost găzduiți de Căminul Cultural din Sânmihaiu Almașului pentru prima parte a acțiunii comunitare. 12 membri ai companiei FINACO și  21 de doamne din comunitate s-au întâlnit pentru prima dată pentru a se cunoaște mai bine, pentru a explora rolul de femeie în societate, pentru a discuta mai profund despre muncă, independență și ce oportunități de cursuri sunt existente, care să poată fi aplicate mai târziu în scopul obținerii unui loc de muncă.

Schimbul de experiență dintre cele două grupuri s-a transformat într-o simbioză plină de energie, creativitate și emoție, iar cele 4 ore împreună au fost o oază de timp jucăuș cum ar spune doamnele din comunitate. Metodele non-formale ne-au ajutat să trecem peste orice barieră și să creăm o zonă de confort atât pentru doamne, cât și pentru copiii acestora care au avut un mic atelier artistic pus la dispoziție. 

Compania FINACO a adus o valoare adăugată întâlnirii printr-o prezentare despre multe aspecte importante despre cursurile de formare, drepturile angajaților și angajatorilor și alte informații valoroase pentru femei în procesul lor de continuare a proceslui de profesionalizare. În urma evenimentului, cele mai motivate doamne vor beneficia de un curs de profesionalizare gratuit în urma dorințelor și pasiunilor pe care le-au împărtășit: de la cursuri de înfrumusețare, la cofetărie, croitorie și lucrător comercial. Acestea vor fi acompaniate și vor avea tot sprijinul pentru a-și îndeplini misiunea spre pasiune, independență și o nouă experiență în viața lor. 

20220330 142455 1

Acțiunea comunitară “Femei pentru femei din Cluj-Napoca în Sânmihaiu-Almașuluii” a fost finanţată de compania FINACO și face parte din proiectul „Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică” derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth Zalau și Asociația Organizatia Crestina Something New și beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.