• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website
  • septembrie 26, 2023

De la idee la afaceri – acum disponibil și în română!

O metodologie de curs și un manual cu activități practice pentru ca tinerii să-și dezvolte competențele antreprenoriale. Descarcă materialele AICI

“De la idee la afacere” este un alt rezultat al proiectului Entrepreneur+.  Acesta constă într-o metodologie de curs și un manual de activități, care se dorește a fi un material de formare pe care să-l utilizeze formatorii și lucrătorii de tineret în crearea de contexte de învățare nonformală menite să sprijine educația antreprenorială în rândul tinerilor. Ambele documente conțin instrumente, exerciții și activități legate de educația și formarea antreprenorială, utilizând o metodologie în care tinerii sunt participanți activi și dețin controlul propriei experiențe educaționale.

Această metodologie are două obiective: în primul rând, de a-i sprijini pe lucrătorii de tineret în a furniza contexte de dezvoltare antreprenorială necesare tinerilor, folosind o metodologie participativă și, în al doilea rând, de a-i ghida pe viitorii antreprenori în a-și pune în practică propriile visuri. 

“De la idee la afacere” a fost elaborat pentru a promova o înțelegere largă a subiectelor antreprenoriale de bază, chiar dacă utilizatorul are un nivel scăzut de educație antreprenorială. Un material creat de lucrători de tineret pentru lucrători de tineret, în care participarea și implicarea tinerilor reprezintă cheia succesului.

Metodologia este împărțită în 3 capitole care reprezintă cele trei faze necesare pentru a începe propriul proiect, deși fiecare dintre capitole poate fi folosit individual:

1. GENERAREA IDEII DE AFACERI – explicarea proceselor necesare pentru generarea ideii de proiect, setarea obiectivelor în mod realist și măsurabil și îmbunătățirea abilităților referitoare la modul în care se prezintă corect, măsurabil și funcțional o propunere de proiect.

2. MODELUL DE AFACERI – concepte de bază despre cum să construiești o afacere și să iei în considerare toate aspectele importante în acest proces. Inclusiv resursele umane, clienții, resursele cheie, gestionarea costurilor sau riscurile.

3. CONDUCEREA UNEI AFACERI -toate lucrurile care trebuie cunoscute pentru a conduce eficient o afacere. De la marketing până la managementul proiectelor.

În sfârșit, manualul, complementar acestei metodologii, compilează toate activitățile din diferitele capitole cu scopul de a ușura munca formatorului și de a-i pune la îndemână activitățile cu obiectivele specifice, materialele, durata și etapele de implementare.

Metodologia este disponibilă în 5 limbi: engleză, germană, italiană, română și spaniolă. 

Puteți descărca gratuit “De la idee la afacere” AICI

20230530 171929

Fotografie din cadrul evenimentului de formare Future Entrepreneur, desfășurat în cadrul proiectului la Cluj-Napoca în perioada 30 mai – 4 iunie

________________________________________________________

Metodologia “De la idee la afacere” este un rezultat al proiectului “ENTREPRENEUR+: EXPLORING ENTREPRENEURSHIP BEYOND CONCEPTS”, proiect derulat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, în parteneriat cu Associazione di Promozione Sociale Joint, Backslash și Gemeinsam Leben und Lernen in Europa e.V. și cofinanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru realizarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului acesteia. Aceasta reflectă doar punctul de vedere al autorilor, iar Agenția Națională și Comisia nu pot fi considerate responsabile pentru orice utilizare a informațiilor furnizate în ea.