• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Cover Event
  • octombrie 15, 2019

EVS Seeds: Ziua Învățării Nonformale (ZÎN) sărbătorită de voluntarii internaționali

Deși ajunși de puțin peste o lună de zile în Cluj-Napoca, cei 10 voluntari internaționali din fluxul 2 al proiectului EVS Seeds au și început să deruleze activități pentru comunitate cu ocazia #ZÎN – Ziua Învățării Nonformale.

Împreună cu voluntarii din proiectul Building Solidarity, coordonat de CVCN și co-finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate al Comisiei Europene, au gândit o serie de ateliere și evenimente publice pentru a promova educația nonformală.

Pasiunile și interesele lor au fost, bineînțeles, fundamentul temelor pe care le-au adresat în activitățile lor. Astfel, diversitatea este un cuvânt cheie pentru această ediție de ZÎN.

Borcsa (Ungaria), Mathilde și Alexia (Franța) au pregătit un atelier de 90 minute despre compasiune și comunicare nonviolentă „Compassion > Confidence > Communication – 5 Steps Closer” derulat în sediul CVCN.

„From Trash to Treasure” a fost un alt atelier, axat pe reciclare, pregătit de Lotti (Germania), Clara (Franța) și Șerban (România). Mai exact, trecătorii din Parcul Central au putut să învețe de la voluntari cum să creeze portofele și alte accesorii din tetrapack și alte ambalaje din uzul casnic.

Tot Parcul Central a găzduit și un eveniment de informare cu tema unei vieți sănătoase, „Self Care House” organizat de Anna (Germania), Carol și Laura (Spania). Astfel s-au purtat discuții despre echilibru fizic dat de alimentație echilibrată și sport frecvent.

Complexul de birouri The Office a devenit spațiu pentru expunere a istoriei drepturilor omului. „Travel to the history of human rights” a îmbinat o expoziție cu un boardgame de dimensiuni umane, special elaborat de voluntarele Bella (Danemarca) și Adriana (România).

Seara s-a încheiat cu „International Quiz & Snacks” oferit de Giacomo (Italia), Pedro (Spania) și Justin (Franța).

Zilele de pregătire i-a surprins pe voluntari concentrați pe activitățile lor, doritori să ofere prime experiențe de succes. La final de ZÎN…cu toții au fost mândri de rezultatele muncii lor și de faptul că au colaborat eficient într-un mediu multicultural.

Voluntarii sunt găzduiți în proiectul Building Solidarity și EVS Seeds. EVS Seeds este coordonat de CVCN și co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.