• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
76
  • septembrie 28, 2022

Acțiune comunitară “Femei pentru femei”. Află povestea Siminei

Despre experiența Siminei în cadrul acțiunii comunitare: ‘’Femei pentru Femei din Cluj-Napoca în Sânmihaiu-Almașului.’’  Simina a fost una din cele trei femei selectate pentru a beneficia de un curs de formare și a început un curs de coafor în Zalău în mai 2022, cu finalizare în iulie 2022.

‘’De vreo doi ani am visul asta de a face un curs de coafor, dar nu am avut ambiție și acum s-a împlinit. Nu se știe niciodată când ai o șansă, nu ai în fiecare zi. E bine să mergi până la capăt.‘’

Simina s-a deplasat de patru/ cinci ori pe săptămână din Sânmihaiu la Zalău, unde a făcut cursul și foarte multe ore de practică. Mergea și sâmbăta uneori, când erau foarte multe cereri pentru nunți sau alte evenimente speciale. ‘’Foarte greu cu naveta, dar la sfârșit a ieșit ceva frumos.’’ Simina știa că tot acest sacrificiu va duce numai la bine, iar faptul că a fost pe o perioadă determinată a ajutat-o să-și țină promisiunea față de visul ei și să termine cursul.

 Nu poate să zică că viața ei s-a schimbat foarte mult acum la început, dar așteaptă să lucreze de acasă mai mult.  Are fete deja care vin la ea pentru coafuri și tuns, dar i-ar plăcea să se promoveze în curând. Toți sunt mândrii de ea și o încurajează să meargă pe acest domeniu, al coafurii.

‘’Relația cu Diana a fost specială și am devenit prietene foarte bune, pe lângă că mi-a fost profesoară. Cursul m-a apropiat foarte mult de ea. Totul a fost atât de nou pentru mine și tot ce  știam să fac înainte nu era profesional, deoarece sunt mulți pași de respectat și urmat.’’

Nu a avut un singur moment preferat, dar i-a plăcut mult să facă practică, momentul final când a obținut diploma, și chiar la început, momentul când a fost aleasă pentru curs.

Acțiunea comunitară a fost susținută de companie FINACO și face parte din proiectul”Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică” este derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth Zalău și Asociația Organizația Creștina Something New. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.