• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Logo final Voluntariatul o punte
  • martie 27, 2015

„Voluntariatul, o punte intre etnii”, start de proiect la Cluj

Cluburi multiculturale formate din elevi romani, maghiari si romi vor fi infiintate in localitatile Floresti, Tureni si Sanpaul din judetul Cluj, in cadrul proiectului european „Voluntariatul, o punte intre etnii” implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) incepand din luna martie 2015. Cele trei localitati au un procent important de locuitori de etnie roma si maghiara, motiv pentru care proiectul isi propune sa pregateasca primariile pentru a gestiona mai eficient relatiile interetnice.

Pe parcusul urmatorului an, CVCN si-a propus sa mobilizeze toti actorii locali pentru a genera schimbari pozitive in relatiile interetnice din Tureni, Floresti si Sanpaul. Pentru atingerea acestui scop, au fost construite mai multe linii de actiune.

CVCN va infiinta in Scoala Gimanziala „Gheorghe Sincai” din Floresti, in Scoala cu clasele I-VIII din Tureni si in Scoala cu clasele I-VIII “Ioan Alexandru” din Sanpaul cluburi multiculturale. 75 de elevi vor fi invitati saptamanal sa ia parte la activitatile cluburilor care vor avea rolul de a stimula relationarea pozitiva intre elevii din etnii diferite dar si de a constientiza elevii cu privire la lupta impotriva discursului instigator la ura.

O a doua directie de actiune a proiectului este pregatirea si imputernicirea primariilor locale in gestionarea eficienta a relatiilor interetnice. Pentru a realiza acest lucru, CVCN va organiza un curs de formare la care vor participa functionari din primarie. Acesti cursanti vor avea ocazia sa se deplaseze in Norvegia pentru a se familiariza cu metodele de lucru aplicate de organizatiile care lucreaza cu grupuri interetnice.

Pentru a stimula interactiunea interetnica, CVCN promite si cateva actiuni comunitare surpriza, la care vor fi invitati toti membrii comunitatii.

Proiectul ,,Voluntariatul, o punte intre etnii” se deruleaza din luna martie 2015 pana in luna aprilie 2016 si este finantat prin Granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania cu suma de 74 249 euro.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la nr.de tel. 0264 431411 sau 0746786881, e-mail: programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact: Bere Ioana.