• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
00000160 medium
  • mai 15, 2012

Statuile din Cluj-Napoca poarta fulare si caciuli realizate de tineri si varstnici

Sapte statui din Cluj-Napoca poarta de marti fulare si caciuli realizate de tineri si varstnici, in cadrul evenimentului “Old crafts, new arts” care face parte din Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV), editia a 11-a, organizata de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN).

Fularele si caciuliule au fost tricotate manual in ultimele doua luni de un grup de 16 voluntari ai CVCN si de cinci doamne care beneficiaza de serviciile Fundatiei pentru Ingrijirea Varstnicului. Prin expunerea publica a lucrarilor, ei vor sa promoveze dialogul si solidaritatea intergenerationala si imbatranirea activa.
Statuile carora fularele si caciulile le tin acum de cald sunt Statuia lui Mihai Viteazul, Grup statuar Scoala Ardeleana, Bustul lui Emil Racovita, Statuia Sfantului Gheorge, Statuia lui Mihai Eminescu, Statuia lui Lucian Blaga si Bustul lui Alexandru Ioan Cuza. (poze eveniment)

SNV 2012 este organizat de 6 voluntari internationali veniti in Romania din Bulgaria, Danemarca, Germania, Italia, Lituania si Spania prin Serviciul European de Voluntariat in cadrul proiectului “123 days!” finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune. Evenimentul de azi a fost coordonat de Johanne Rytter Stenstrup (Old crafts,new arts).

Maine, 16 mai in prima parte a zilei voluntarii vor sustine activitati de promovare a voluntariatului si a oportunitatilor de voluntariat, prin metode non formale, in randul tinerilor din 5 licee din Cluj-Napoca.
De la ora 17 ei se vor intalni in Piata Muzeului cu alti voluntari clujeni, de unde vor porni intr-o parada de sustinere a valorii voluntariatului pe traseul Piata Muzeului – Piata Unirii – Piata Avram Iancu – Piata Stefan cel Mare – Strada Mihail Kogalniceanu.

Evenimentele organizate de CVCN vor continua toata saptamana conform programului publicat pe site-ul organizatiei noastre.

    Statuia%20Sfantului%20Gheorghe%201