• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
45
  • iulie 19, 2021

Educație pentru voluntariat

Proiectul „Educație pentru voluntariat” a fost unul dintre instrumentele folosite de CVCN pentru promovarea voluntariatului în liceele din Cluj-Napoca. Proiectul a fost inițiat și coordonat la nivel național de către Federația Volum, cu scopul de a transmite ideea că voluntariatul înseamnă educație nonformală.

Pe parcursul celor 4 luni de implementare, am organizat ateliere experiențiale în peste 5 licee, ajungând la un număr de peste 500 de participanți. Aceștia au fost provocați să participe la activități de lucru în echipă prin care să își dezvolte competențele necesare pentru piața muncii. Aceste activități experiențiale au fost corelate cu voluntariatul ca mijloc în dezvoltarea personală și profesională a fiecărui individ, precum și cu informații privind cadrul legislativ al voluntariatului, de exemplu: necesitatea de a avea un contract de voluntariat și o fișă a voluntarului.

Acest proiect a vizat informarea tinerilor asupra beneficiilor voluntariatului, dar și un rezultat dorit a fost acela de a încuraja tinerii să fie cetățeni activi în comunitățile în care trăiesc.