• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
55
  • iulie 20, 2021

Talk with me

Proiectul “Talk with me” (1 martie 2016 – 28 februarie 2018) a fost coordonat de Gemeinsam leben und lernen in Europa, Germania alături de partenerii Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, România și Tulip Foundation, Bulgaria.

Proiectul a urmărit dezvoltarea unui model de program de voluntariat ce oferă refugiaților/solicitanților de azil suport pentru orientarea culturală și învățarea limbii țării gazdă, program care să poată fi replicat la nivelul țărilor europene de organizații neguvernamentale sau instituții publice interesate. Prin includerea celor trei țări ale partenerilor implicati (Germania, România și Bulgaria) s-a dorit crearea unui model flexibil, care să poată fi adaptat la realitatea culturilor diverselor țări.

Activitățle au fost construite în două etape diferite: implementarea unui program pilot de predare a limbii în fiecare țară parteneră (15 voluntari au lucrat individual cu 15 refugiați/solicitanți de azil), evaluarea programelor pilot și extragerea principalelor concluzii, crearea de materiale relevante pentru organizațiile/instituțiile interesate să replice acest program (manual de creare a programului de voluntariat, culegere de instrumente și metode relevante pentru predarea unei limbi străine etc.).

Proiectul „Talk with me” a fost finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate Strategice în Domeniul Tineretului.