• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
57
  • iulie 20, 2021

Educație în comunități interetnice

Proiectul are ca scop dezvoltarea comunitara durabila centrata pe educatie in comunitati interetnice, in acceptiunea in care scoala devine factorul ce coaguleaza eforturile membrilor comunitatii pentru cresterea calitatii vietii tuturor cetatenilor ei, dar mai ales a celor vulnerabili. Obiectivele proiectului vizeaza directii de actiune indreptate spre dezvoltarea capacitatii scolilor, stimularea mobilizarii cetatenesti, lupta impotriva disciminarii si consolidarea capacitatii promotorului.

 
Comunitatile vizate au un procent semnificativ de populatie roma si se confrunta cu diverse probleme (educatie, locuire, saracie, discriminare etc). Pornind de la aceste realitati, am ales sa dezvoltam capitalul social de incredere si mobilizare, punand scoala in centrul actiunii. Activitatile urmeaza sa implice pe parcursul proiectului cadre didactice, cetateni – membri ai comunitatii, institutii publice si companii.

Citește mai multe aici.

Proiectul este derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth și Asociația Organizația Creștină Something New  și beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08  euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.