• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Active citizens fund@4x 1

Educație în comunități interetnice.

Mobilizare autentică

 

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul are ca scop dezvoltarea comunitară durabilă centrată pe educație în comunități interetnice, în accepțiunea în care școala devine factorul ce coagulează eforturile membrilor comunității pentru creșterea calității vieții tuturor cetățenilor ei, dar mai ales a celor vulnerabili. Obiectivele proiectului vizează direcții de acțiune îndreptate spre dezvoltarea capacității școlilor, stimularea mobilizării cetățenești, lupta împotriva discriminării și consolidarea capacității promotorului.

Comunitățile vizate au un procent semnificativ de populație romă și se confruntă cu diverse probleme (educație, locuire, sărăcie, discriminare etc). Pornind de la aceste realități, am ales să dezvoltăm capitalul social de încredere și mobilizare, punand școala în centrul acțiunii. Activitățile urmează să implice pe parcursul proiectului cadre didactice, cetățeni – membri ai comunității, instituții publice și companii.

pngtree vector book icon png image 995152 removebg previewResurse Proiect

Proiectul este derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth și Asociația Organizația Creștină Something New  și beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08  euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

 

Proiect derulat de:

Untitled design 7