• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
51
  • iulie 20, 2021

Volunteer Organizations’ Input to Community Education (VOICE)

Educația comunitară promovează învățarea și dezvoltarea socială folosind o serie de metode formale și nonformale. Educația comunitară este semnificativă pentru dezvoltarea socială, economică, culturală, de mediu și politica locală. Centrele de voluntariat, centrele interculturale, precum și centrele de cartier sunt furnizori importanți de educație comunitară într-un context local. Prin activități de învățare, formare și voluntariat se susțin și se consolidează capacitățile indivizilor de toate vârstele și a grupurilor din orice medii, de a participa la procesele democratice.

În cadrul proiectului Voice, organizațiile partenere implicate au fost: Gemeinsam leben & lernen în Europa – Germania – coordonatorul proiectului, Centrul intergenerațional și de voluntariat TOTEM – Republica Ceăa, Stadtlabor – Austria, Centrul intercultural din Kuopio – Finlanda, Auróra – Ungaria și Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Partenerii au explorat abordarea educației comunitare practicată de centrele de voluntariat, centrele interculturale, precum și de centrele de cartier urmărind să-și îmbunătățească expertiza în cee ace privește oferirea de oportunități de învățare și formare.

Rezultatul palpabil al proiectului este o carte electronică despre educația comunitară, conținând sfaturi practice privind implementarea educației comunitare în comunități locale, rolul și factorii de succes ai voluntarilor/centrelor interculturale ca furnizori importanți de educație comunitară, precum și o colecție de bune practici de programe de învățare și formare oferite de partenerii implicați.

Proiectul a fost finanțat cu sprijinul programului Erasmus + „Parteneriate strategice in educatia adultilor”. Sprijinul Comisiei Europene pentru acest proiect nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio utilizare care poate fi făcuta din informațiile conținute de acestea.