• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Imagine Articol Website
  • iunie 6, 2023

22 de tineri antreprenori din Germania, Italia, România și Spania au participat la un curs de dezvoltare a competențelor în Cluj-Napoca

În perioada 30 mai – 4 iunie, 22 de tineri antreprenori au participat la un curs de dezvoltare a competențelor organizat de către Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Tinerii, de origine din patru țări europene – Germania, Italia, România și Spania, au avut posibilitatea să participe gratuit la o serie de sesiuni de formare antreprenorială, dar și să întâlnească antreprenori locali din a căror experiențe să învețe.

2

Este vorba despre un curs organizat în cadrul programului ERASMUS+, programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Programul oferă oportunități de învățare și dezvoltare de mai bine de 35 de ani, iar până în prezent au participat aproximativ 13 milioane de persoane. În România, programul este prezent de peste 25 de ani.

1

Participanții la curs au fost selectați în urma unui concurs de planuri de afaceri. Aceștia au avut șansa să-și îmbunătățească astfel ideile pentru a putea fi mai competitivi pe piață. Dacă o parte se află abia la început de drum, alții deja și-au lansat afacerea, sau urmează să o facă în curând. Domeniul de afaceri ales este diferit, unii dintre tineri dorind să se lanseze în domeniul antreprenoriatului prin diferite aplicații mobile, alții au ales domeniul serviciilor, pe când unii și-au lansat deja propria linie de producție de produse de îngrijire canină, de articole de îmbrăcăminte sportive, etc.

„A fost o experiență extraordinară, o experiență nouă care m-a scos din zona de confort. Am avut ocazia să întâlnesc persoane minunate din mai multe țări, persoane extreme de prietenoase și empatice cu care voi păstra legătura în viitor. Cursul a fost unul extrem de util care cred cu tărie că mă va ajuta în viitor. Consider că cel mai mult m-a ajutat acest curs să învăț să gestionez mai bine costurile, riscurile și timpul” – Sergiu, tânăr din Râmnicu Vâlcea interesat să lanseze o companie specializată în servicii de dezvoltare produse software.

Pe lână activitățile educaționale, participanții s-au bucurat și de activități sociale și culturale, inclusive un tur ghidat al Municipiului Cluj-Napoca și o seară culturală, în care fie care dintre țările reprezentate și-au elemente caracteristice țării din care provin.

3

Cursul face parte din proiectul „ENTREPRENEUR+: EXPLORING ENTREPRENEURSHIP BEYOND CONCEPTS”, coordonat  de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, în parteneriat cu Associazione di promozione sociale Joint (Italia), Asociația Backslash (Spania) și Gemeinsam leben und lernen in Europa e.V. (Germania) și co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.