• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
Plaquette 2021 Higher Quality site 1
  • septembrie 15, 2021

Premiul Jean Monnet 2021

Jean Monnet Prize for European Integration aduce un omagiu lui Jean Monnet și devotamentului lui față de Europa, recompensând proiectele care contribuie la integrarea Europeană. În timp ce alte premii recompensează oameni remarcabili, premiul Jean Monnet are în vedere acitivtăți concrete care aduc un impact asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor Europeni.

În 2018, premiul a fost acordat campaniei FreeInterrail pentru promovarea mobilității tinerilor, campanie care a stat la baza programului DiscoverEU, a căror beneficiari au fost zeci de mii de tineri Europeni. In 2019, premiul a mers spre proiectul Zeit Online’s Europe Talks, care a adunat mii de cetățeni pentru a dezbate în avans alegerile europarlamentare. Iar în 2020, premiul a fost decernat către Metropole, o publicație austriacă, pentru eforturile lor de a surprinde viața în comunitățile de imigranți din Viena.

La fel ca și în cazul edițiilor anterioare, ediția din 2021 este organizată sub patronajul Parlamentului European cu sprijinul mai multor parteneri pro-Europeni, incluzând College of Europe and Democracy International, Reprezentanțele Comisiei Europene și alți parteneri. Perioada în care se pot depune aplicațiile este 9 September-9 Octombrie iar câștigătorul va fi anunțat pe 9 Noiembrie.

Mai multe informații găsiți pe Twitter, Facebook and LinkedIn.

De asemenea, informații despre câștigătorii edițiilor precedente pot fi găsite aici on our website.

Informații esențiale pentru potențialii aplicanți:

  • Deadline pentru aplicații: 9 October;
  • Premiul: €1,500 pentru proiectul câștigător;
  • Scopul: promovarea integării Europene și a spiritului European; și
  • Link-ul pentru depunerea aplicațiilor este: europeanconstitution.eu/JMP2021