• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
bilant Comisia VonderLeyen
  • martie 4, 2024

Bilanțul rezultatelor obținute de Comisia von der Leyen

Comisia Europeană a publicat la 1 martie, o prezentare generală a principalelor rezultate obținute de Colegiul comisarilor de la preluarea mandatului la 1 decembrie 2019.

Documentul dat publicității prezintă în detaliu modul în care Comisia și-a menținut angajamentul cu privire la cele șase priorități pe care le-a stabilit la începutul mandatului, identificând în același timp soluții la unele dintre cele mai mari încercări cu care s-a confruntat Europa vreodată.

De la combaterea unei pandemii mondiale la abordarea fenomenelor meteorologice extreme provocate de schimbările climatice, de la răspunsul la războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei la gestionarea celei mai grave crize energetice din ultimele decenii: această prezentare generală arată modul în care actuala Comisie, în pofida presiunilor exercitate de mai multe crize, și-a intensificat eforturile și a abordat în mod direct provocările. 

A luat măsuri în urma preocupărilor exprimate de europeni și a reușit să abordeze provocări cruciale cu care se confruntă generațiile viitoare de europeni. Pe scena mondială, actuala Comisie a ajutat UE să devină mai puternică și mai îndrăzneață, ridicându-se la înălțimea provocărilor geopolitice actuale.

Prezentarea generală include o broșură, un calendar care evidențiază principalele momente din ultimii patru ani, fișe informative tematice și un site web interactiv.