• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
RO aviation shipping 1
  • august 8, 2022

Ponturi pentru o vacanță cu amprentă de carbon redusă

Mulți dintre noi vor pleca în curând sau sunt deja în vacanță. Ne relaxăm, descoperim locuri noi sau ne deconectăm o vreme de la problemele lumii de azi.

Schimbările climatice se numără printre aceste probleme. Luna trecută, Parlamentul European și-a concentrat eforturile pentru a reduce emisiile într-unul dintre cele mai poluante sectoare – transporturile – reprezentând mai mult de un sfert din totalul emisiilor de CO2 ale UE. Consultați infograficul pentru mai multe detalii.

Ce mijloc de transport vei folosi vara aceasta?

Poți și tu contribui la aceste eforturi alegând să fii un călător responsabil în vacanță. Discută posibilele variante de transport cu prietenii și familia și ia o decizie mai verde pentru călătoriile din vara asta. Spune-ne și nouă ce ai ales folosind eticheta @europeanparliament pe rețelele sociale.  

Încă un pont: indiferent ce mijloc de transport vei folosi, dacă te confrunți cu întârzieri sau anulări, asigură-te că îți cunoști drepturile de pasager în UE care te pot proteja în situații dificile. Poți avea dreptul la compensații sau la o rambursare integrală.

Îți dorim o vacanță revigorantă și… mai curată!