• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
18
  • iunie 28, 2021

Our children, our future (1 mai 2010 – 31 octombrie 2011)

Proiectul a implicat 5 voluntari internaționali din 4 țări, care au desfășurat activități cu scopul de a oferi suport copiilor proveniti din medii geografice sau economice dezavantajate, cu mai puține oportunități de formare și dezvoltare. Cei 5 voluntari internaționali au fost găzduiți de CVCN în perioada 15 iulie 2010 – 15 septembrie 2011, activitatea lor fiind concentrată pe două direcții distincte: derularea de lecții de educație rutieră și educație multiculturală în 13 școli din zona rurală a județului Cluj și participarea la organizarea unui club pentru copiii din familiile cu o situație financiară precară care locuiesc în Cluj-Napoca.

Lecțiile de educație rutieră și educație multiculturală au fost susținute lunar de către cei 3 voluntari din Portugalia, Slovenia și Franța în școlile partenere din comunele clujene: Luna de Sus, Gilău, Stolna, Lita, Vlaha, Săvădisla, Tureni, Copăceni, Săndulești, Mihai Viteazu, Petreștii de Jos, Crăiești și Turda. Clubul copiiilor a fost găzduit de către Asociația Familia Regăsită și a organizat zilnic activități pentru aproximativ 20 de copii. În cadrul acestui club, cele două voluntare din Germania au desfășurat o serie de activități ludice, artistice, recreative, suport pentru teme etc. dar și administrative.

Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune administrat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Mai multe despre experiența voluntarilor implicați în acest proiect (Annalisa Desi, Lucie Baptiste, Daniel Santos Fraga, Mojca Slatinek, Laura Romer, Antonia Fatkenheuer) puteți găsi la secțiunea voluntari straini in CVCN.