• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
01 1200x675px Page 02
  • septembrie 8, 2021

UE alege alimentele sănătoase

Agentia Europeană pentru Siguranța Alimentară derluează până la sfârșitul lunii octombrie 2021, campania #EUChooseSafeFood. Nouă țări sunt vizate de această campanie, urmând ca în anii ce vin țările să participe prin rotație: Austria, Croația, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovacia și Spania.

Știai că siguranța alimentară se bazează pe știință? Campania #EUChooseSafeFood te poate ajuta să iei decizii în cunoștință de cauză în legătură cu alegerile alimentare de zi cu zi și explică știința care stă la baza siguranței alimentare în UE.

În cadrul campaniei poți găsi răspunsuri la întrebări precum: Cum știu că alimentele pe care le mănânc sunt sigure? A se consuma de preferință înainte de, expiră la, informații nutriționale…Ce înseamnă toate acestea și la ce ar trebui să mă uit atunci când cumpăr alimente? Cine spune ce alimente sunt sigure?De ce este știința atât de importantă când vine vorba de siguranța alimentară? Care sunt ingredientele sistemului de siguranță alimentară din UE?

campania #EUChooseSafeFood își propune să crească nivelul de conștientizare al cetățenilor europeni – în special al tinerilor între 25-45 ani, femei și părinți tineri – în ceea ce privește știința din spatele hranei noastre și să spună povestea cercetătorilor care lucrează pentru ca aceasta să fie sigură pentru fiecare dintre noi. Te încurajăm și pe tine să fii critic în ceea ce privește alegerea hranei zilnice! Citește mai multe aici