• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411

pagina Despre noiVeniți la EUROPE DIRECT Cluj!

 

UE dispune de un serviciu central de contact, dar și de o serie de rețele paneuropene care vă pot oferi informații, servicii și sprijin.

Centrele EUROPE DIRECT întăresc legătura dintre Uniunea Europeană și cetățenii săi, direct pe teren, și facilitează participarea cetățenilor la dezbaterile privind viitorul UE. Ele răspund la întrebări despre politicile, programele și prioritățile UE. Personalul lor este pregătit să comunice proactiv cu cetățenii și cu părțile interesate, pentru a dezvolta sentimentul de implicare în proiectul european.

EUROPE DIRECT Cluj este biroul local al Uniunii Europene, membru al Europe Direct România, parte din rețeaua europeană administrată direct de către Comisia Europeană.

EUROPE DIRECT Cluj este găzduit, începând cu luna mai 2021, de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, una dintre cele mai vechi și mai de impact organizații neguvernamentale din Cluj.

EUROPE DIRECT Cluj este practic punctul de informare unde fiecare clujean poate să apeleze pentru a întâlni un expert pe probleme europene, pentru a pune întrebări despre UE, pentru a discuta despre viitorul UE cu alți cetățeni europeni și pentru a găsi referințe pentru alte surse de informații și rețele.

EUROPE DIRECT Cluj organizează activități cum sunt: dezbateri locale cu toate părțile interesate de prioritățile UE, crearea de parteneriate locale, de exemplu cu presa sau cu școlile s.a. De asemenea, organizează prezentări și distribuie publicațiile oficiale ale UE.

EUROPE DIRECT Cluj susține instituțiile europene pentru o mai bună înțelegere a  specificităților, preocupărilor și opiniei publice din Cluj.

Pe scurt, scopul EUROPE DIRECT Cluj este de a face Europa mai accesibilă clujenilor, dar și de a dezbate împreuna cu ei despre Uniunea Europeană și politicile sale, priorități și viitor.

Puteți să ne contactați dacă aveți întrebări despre politicile, programele și prioritățile UE și dacă doriți să vă implicați în evenimente privind viitorul UE.

Toate serviciile noastre sunt oferite gratuit. Vă rugăm însă să rețineți că nu putem oferi consultanță juridică și nu suntem în măsură să interpretăm legislația UE.

Pentru a pentru a localiza centrele UE active în zona dumneavoastră și pentru a afla ce servicii oferă acestea, faceți click aici.