• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411

europe direct cluj

Despre Centrul Europe Direct Cluj

 

Europe Direct Cluj, noul birou local al Uniunii Europene, este membru al rețelei Europe Direct din România, care, la rândul său, face parte dintr-o rețea de centre la nivel european, fiind administrate de Comisia Europeană. Aceste centre aduc Europa mai aproape de cetățeni și îi ajută să se implice concret în dezbateri punctuale privind viitorul UE.

Europe Direct Cluj este găzduit, începând cu luna mai 2021, de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, una dintre cele mai vechi și mai de impact organizații neguvernamentale din Cluj.

Centrul Europe Direct Cluj este practic un punctde informare unde fiecare cetățean interesat poate să apeleze pentru a întâlni un expert pe probleme europene, pentru a pune întrebări despre UE, pentru a discuta despre viitorul UE cu alți cetățeni europeni și pentru a găsi referințe pentru alte surse de informații și rețele.

Europe Direct Cluj organizează activități cum sunt: dezbateri locale cu toate părțile interesate de prioritățile UE, crearea de parteneriate locale, de exemplu cu presa sau cu școlile s.a. De asemenea, organizează prezentări și distribuie publicațiile oficiale ale UE.

Europe Direct Cluj susține instituțiile europene pentru o mai bună înțelegere a  specificităților, preocupărilor și opiniei publice din Cluj.

Pe scurt, scopul Europe Direct Cluj este de a face Europa mai accesibilă clujenilor, dar și de a dezbate împreuna cu ei despre Uniunea Europeană și politicile sale, priorități și viitor.

Puteți să ne contactați dacă aveți întrebări despre politicile, programele și prioritățile UE și dacă doriți să vă implicați în evenimente privind viitorul UE.

Toate serviciile noastre sunt oferite gratuit.

Vă rugăm să rețineți că nu putem oferi consultanță juridică și nu suntem în măsură să interpretăm legislația UE. Pentru a afla mai multe despre centrele din statele membre ale UE, inclusiv din România, vă rugăm să faceți clic aici.