• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
26
  • iunie 28, 2021

Reference – Valuing and using skills development through volunteering as a pathway into employment (1 august 2012 – 31 iulie 2014)

Proiectul, implementat prin intermediul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, a reprezentat o oportunitate pentru crearea și consolidarea de parteneriate durabile între organizații europene active în domeniul voluntariatului. Astfel, în cadrul proiectului, alături de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, au fost implicate alte 6 organizații partenere din Germania, Marea Britanie, Slovacia, Slovenia, Cehia și Malta.

Scopul urmărit a fost valorizarea experienței de voluntariat pentru creșterea angajabilității, prin creșterea capacității organizațiilor implicate în oferirea de suport voluntarilor cu care lucrează. Grupurile de lucru constituite pe perioada proiectului au lucrat la inventarierea modalităților creative prin care organizațiile pot recunoaște competențele dobândite de persoane derulând activități de voluntariat; la detalierea abilităților cheie ce pot fi dobândite și validate; la realizarea unui ghid de scriere a unei scrisori tip de recomandare a voluntarilor, ce include sfaturi practice pentru toate organizațiile ce implică voluntari. Proiectul “Reference” a fost implementat în perioada august 2012 – iulie 2014, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin intermediul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții (Grundtvig – Parteneriate pentru învățare).