Proiectul “Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică” derulat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) a ajuns la final, marcând încheierea cu succes a activităților, printr-un eveniment ce a avut loc pe 14 septembrie. La eveniment au participat cadre didactice din județele Cluj și Sălaj și reprezentanți ai societății civile. Pe parcursul a două ore, organizatorul Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca i-a purtat pe participanți prin povestea celor optsprezece luni de activități derulate împreună cu comunitățile rurale implicate în proiect. Rezultatele obținute au fost împărtășite cu toți participanții.
Participanților le-au fost prezentate rezultatele obținute într-o manieră interactivă, care a îmbinat poveștile cu imaginile realizate pe parcursul proiectului. Evenimentul a marcat și câteva premiere – lansarea publică a manualului realizat în cadrul proiectului și a clipului video care surprinde momente de la acțiunile comunitare derulate. Participanții au putut la final să intre în mod gratuit în posesia manualului. Mai mult, campania de conștientizare a fost prezentată într-un mod interactiv, participanții putând ei înșiși să se pună în locul jurnalistului care s-a ocupat de această activitate și să ia interviul unui membru al comunității rome, mediator școlar în cadrul unei comunități rurale din județul Cluj. La final, pentru a înțelege mai bine impactul pe care l-a avut proiectul, participanții au putut discuta cu diverși participanți în proiect – directorul Școlii Sânmihaiu Almașului, cadre didactice din Școala Bonțida, membri ai comunității Bonțida și reprezentanți din partea promotorului.
“Implicarea civică crește apartenența la comunitate și este un factor important în dezvoltarea comunităților de orice fel, cu atât mai mult a comunităților defavorizate. Implicându-se în astfel de proiecte, localnicii, indiferent de etnie, descoperă valorile care îi unesc și puterea de a produce schimbări pozitive în beneficiul tuturor” – acesta a fost mesajul cheie al evenimentului.
Proiectul“Educație în comunități interetnice. Mobilizare autentică” este derulat de Asociația Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația JK Youth Zalău și Asociația Organizația Creștină Something New. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 108.761,08 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.