• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
zcreyG2IVrLm D1rn6zmWYmlHNL5dz7Iq2q3I1 2NFs
  • Started:2023/09/13 10:00 Ended:2023/09/13 13:00

Starea Uniunii Europene 2023 – discursul anual al președintelui

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/despre-europe-direct-cluj/

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, va susține cel de-al patrulea discurs privind starea Uniunii Europene, pe 13 septembrie 2023.

Așa cum știți, în fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește un discurs privind starea Uniunii (SOTEU) în fața Parlamentului European, făcând un bilanț al realizărilor anului trecut și prezentând prioritățile pentru anul următor.

Președintele prezintă, de asemenea, modul în care Comisia Europeană va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană. Discursul este urmat de o dezbatere în plen. Acest moment dă startul dialogului cu Parlamentul European și Consiliul European pentru pregătirea programului de lucru al Comisiei pentru anul următor.

Comisia Europeană continuă să livreze cu fermitate cele șase priorități transformatoare – Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetățenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană  -, răspunzând în același timp la crize multiple, inclusiv atacul militar fără precedent al Rusiei împotriva Ucrainei. Detalii despre aceste șase priorități se află la acest link.

SOTEU 2023 ne va oferi oportunitatea de comunicare pentru a crea un sentiment de mândrie privind apartenența la UE. Toate materialele din anii anteriori sunt disponibile la State of the Union addresses (europa.eu)

Oferim clujenilor posibilitatea să audieze împreună cu noi discursul președintei Ursula von der Leyen și apoi să poarte un dialog ”la cald” cu reprezentanții BELC (membri ai proiectului Comisiei Europene Construirea Europei împreună cu consilierii locali), reprezentanții autorităților publice locale și judetene, ai organizațiilor de studenți, elevi, tineret și voluntari, consilieri și membri ai rețelelor Comisiei Europene reprezentate în Cluj s.a.

Astfel, audierea discursului va avea loc în spațiul exterior al Centrului de Cultură Urbană Cluj-Napoca, în data de 13.09.2022, între orele 10-13.

Evenimentul este organizat de EUROPE DIRECT Cluj, cu sprijinul Comisiei Europene in Romania, Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca si Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

Vă așteptăm cu drag să dezbatem Europa împreună!