• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
hemicycle visits brussels flatten thumbnail
  • Started:2022/05/11 14:00 Ended:2022/05/11 16:00

Școlile din Cluj și Sălaj mai aproape de Europa

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/despre-europe-direct-cluj/
Cetățenia europeană a fost tema unei întâlniri de lucru organizată de EUROPE DIRECT Cluj la sediul său, la solicitarea Școlii Gimnaziale  Mihai Eminescu din Zalău, județul Sălaj. Școala are în desfășurare un proiect Erasmus+, în parteneriat cu școli din Germania, Portugalia, Spania și Olanda. În perioada 7-14 mai 2022 participanții au parcurs un traseu în cadrul mobilității din România, incluzând vizita la sediul EUROPE DIRECT Cluj.
Echipa EUROPE DIRECT Cluj a pregătit și a facilitat mai multe activități pentru elevii și cadrele didactice din cele cinci țări partenere, nu mai puțin de 50 de participanți. Printre temele cu care au fost familiarizați elevii, prin intermediul unor quiz-uri și a altor activități creative: Parlamentul european, Comisia Europeană, spațiul Schengen, răspunsul UE la situațiile de criză (pandemii, războaie) etc.
O altă școală, de data aceasta din Cluj-Napoca, Colegiul Național “Gheorghe Sincai”, a solicitat o vizită la EUROPE DIRECT Cluj, participând în data de 17 mai, cu nu mai puțin de 25 de elevi, între care și elevi din partea grupului de ambasadori europarlamentari din cadrul proiectului EPAS. Aceștia au asistat la o prezentare despre Uniunea Europeană, rolul instituțiilor UE precum și măsurile și programele destinate tinerilor. Echipa EUROPE DIRECT Cluj a împărtășit elevilor clujeni informații noi si interesante, mai ales pentru elevii ambasadori și a jucat mai multe quiz-uri pe teme europene.
Porțile EUROPE DIRECT Cluj sunt deschise tuturor școlilor din județul Cluj dar și din județele Sălaj și Satu Mare (unde nu există birouri EUROPE DIRECT), pentru a ajuta profesorii și elevii de gimnaziu să aibă contact direct cu informații, programe, oportunități oferite de Uniunea Europeană. Vizitele pot fi programate prin telefon la +40 755 777 011 Lia