• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
coperta event
  • Started:2024/03/21 13:00 Ended:2024/03/21 18:00

Jocul-Ghid al alegerilor europene 2024, pentru liceeni – workshop cu profesori și rețelele UE

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/despre-europe-direct-cluj/

EUROPE DIRECT Cluj, cu sprijinul Comsiei Europene, a Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, al ISJ Cluj, al Colegiul Național ”George Barițiu” și al Asociației Plaiuri Noi organizează un workshop pentru a elabora conceptul unui ghid al alegerilor europene 2024 pentru liceeni, cu o formă inovativă, educativă și amuzantă.

Sunt invitați să participe și să își aducă contribuția profesori de liceu din Cluj-Napoca, în cadrul unui grup de lucru la care mai participă și reprezentanți ai rețelelor UE din Transilvania.

Obiectivul final al grupului de lucru este creșterea gradului de informare și participare a elevilor ”first time voters” și a profesorilor de liceu la alegerile europene 2024 și la comunitatea together.eu. Pentru a atinge acest obiectiv, grupul va elabora conceptul unui ”Joc-Ghid al alegerilor europene 2024, pentru liceeni”.

Inspirat din clasicul joc ”Piticot”, dar cu un format mare și tipărit pe un material rezistent, care să permită utilizarea pe jos în sala de clasă/curtea școlii, ”Jocul-Ghid al alegerilor europene 2024, pentru liceeni” va purta jucătorii prin ”Ținutul instituțiilor UE”, pe un traseu plin de provocări; câștigă jucătorul care ajunge primul la ”Cabina de vot”, unde poate să își facă un selfie și să îl posteze pe social media, cu tagul oficial al Alegerilor europene 2024, #folosestetivotul .

După finalizarea lui, EUROPE DIRECT Cluj va oferi gratuit ”Jocul-Ghid al alegerilor europene 2024, pentru liceeni” în versiunea sa online ce va fi disponibilă pe acest website, la secțiunea Resurse gratuite.