• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
300361142 416337270563114 6475138002838510977 n
  • Started:2022/08/22 16:00 Ended:2022/08/26 18:00

Fii verde la Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2022!

  • EUROPE DIRECT Râșnov și EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/evenimente-europe-direct-cluj/

În linia activităților din 2022 ale EUROPE DIRECT Cluj legate de Pactul Verde European, te invităm să fii verde la Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Astfel, între 22-26 august, te așteptăm împreună cu prietenii sau familia să câștigi premii biodegradabile, să participi la quiz-uri, să lași un mesaj pentru Europa, în contextul Anului European al Tineretului 2022.

O serie de activități în scopul creșterii nivelului de conștientizare al publicului de toate vârstele asupra consolidării rezilienței în fața posibilelor amenințări viitoare – războaie, pandemii, dezasastre naturale s.a., a necesității de a fi informat și implicat în chestiunile europene de actualitate, este organizată de EUROPE DIRECT Râșnov în parteneriat cu EUROPE DIRECT Cluj și Primăria Râșnov, cu susținerea Comisiei Europene.  În această perioadă, EUROPE DIRECT Râșnov, centrul local de informare și dialog privind Uniunea Europeană, se adresează obiectivelor Anului European al Tineterului 2022 și Pactului Verde European, încurajând tinerii să devină cetățeni activi și actori ai schimbării pozitive.

Astfel, în perioada 22-26 august, EUROPE DIRECT Râșnov și EUROPE DIRECT Cluj invită publicul de toate vârstele la o serie de 4 evenimente interactive și cu premii atractive.

– Valori, oportunitati, platforme si programe ale Uniunii Europene: ai ocazia de a participa la un Quiz cu premii “verzi”, asortate cu Pactul verde european (pixuri din materiale complet biodegradabile, sticle pentru apă, căni-termos pentru cafea/ceai, agende din hârtie reciclată)

– EU vs Disinfo, dezinformare și fake news: Quiz cu premii articole de îmbrăcăminte (hanorace din polar, ghiozdane, pelerine de ploaie)

– Anul European al Tineretului 2022: exprimă-ți viziunea! Vino și transmite un mesaj pentru Europa, pe platforma https://voices.youth.europa.eu/#/ro. Află mai multe despre ce face UE pentru tineri și despre oportunitățile pe care tinerii din UE le pot accesa.

– Materiale informative gen brosuri, carti, pliante pe teme europene actuale. Ia-le acasă și citește pentru a fi la curent cu face UE pentru tine în acest context global ”fierbinte”: războiul din Ucraina, pandemia de COVID-19, schimbările climatice, digitalizarea Europei s.a.

Pentru că evenimentele se desfășoară în contextul Festivalului de Film și Istorii Râșnov 2022, cu tema “Granițe/Borders”, EUROPE DIRECT Râșnov a ales să treacă “granița” către publicul care de obicei nu ne calcă pragul biroului. Astfel că îți dăm întâlnire chiar “în stradă”, în locuri atipice evenimentelor în aer liber: Parcul Florilor, 22 august, intervalul 16:00 – 18:00; Parcul Piața Școlii, 23 august, intervalul 16:00 – 18:00; Parcul Caragiale, 24 august, intervalul 16:00 – 18:00; Promenada, 26 august, intervalul 16:00 – 18:00.

Participarea este gratuită și deschisă tuturor categoriilor de vârstă. Te așteptăm și pe tine! Campanie derulată în parteneriat de EUROPE DIRECT Râșnov,  EUROPE DIRECT Cluj și Primăria Orașului Râșnov.

Context:

Prin intermediul Anului european al tineretului 2022, Comisia în cooperare cu Parlamentul European, cu statele membre, cu autoritățile locale, părțile interesate și tinerii înșiși, intenționează:

  • să onoreze și să sprijine generațiacare a făcut cele mai mari sacrificii în timpul pandemiei, oferindu-le noi speranțe, forță și încredere în viitor, prin evidențierea modului în care tranziția verde și cea digitală oferă perspective și oportunități reînnoite;
  • să încurajeze toți tinerii, în special pe cei cu mai puține oportunități, pe cei proveniți din medii defavorizate, din zone rurale sau îndepărtate sau care aparțin unor grupuri vulnerabile, să devină cetățeni activi și actori ai schimbării pozitive;
  • să promoveze oportunitățileoferite tinerilor de politicile UE, cu scopul de a sprijini dezvoltarea personală, socială și profesională a acestora;
  • să se inspiredin viziunea și cunoștințele tinerilor pentru a consolida în continuare proiectul UE.