• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
next generation EU
  • Started:2021/11/01 00:00 Ended:2021/11/20 00:00

Eveniment: #NextMediaEU, atelier de competențe pentru jurnaliști, I ediție

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011

#NextMediaEU sunt o serie de ateliere de competențe dedicate noii generații de jurnaliști, al căror conținut se bazează pe nevoile jurnaliștilor și al studenților la jurnalism coroborate cu prioritățile UE din 2021: „Pactul verde european”, „Europa digitală”, NextGenerationEU, Conferința privind Viitorul Europei.

Obiectivul acestor ateliere este creșterea gradului de participare a tinerei generații de jurnaliști la proiectul european, prin formarea noilor promotori ai democrației și priorităților politice strategice ale UE, prin dezvoltarea de noi competențe.

Atelierele de competențe #NextMediaEU încep în 2021 și vor continua în anii următori, fiind dedicate jurnaliștilor, influencerilor, vloggerilor și studenților la jurnalism, care doresc să împărtășească cu comunitatea locală cele mai recente știri despre UE și impactul acesteia la nivel local, dar și să deprindă noi competențe legate de media digitală, antreprenoriat în media și alte teme de interes pentru participanți.

Partenerii principali ai EUROPE DIRECT Cluj sunt Asociația Profesioniștilor din Presă (APPC) Cluj și catedra de Jurnalism și Media Digitală din cadrul Universitpții Babeș-Bolyai Cluj.

Participarea este grtuită. Perioada de aplicații va fi deschisă curând și anunțată prin social media.

Vom încuraja aplicații care să includă un scurt material video care să promoveze politici și acțiuni ale UE și importanta lor pentru fiecare cetățean, într-un mod creativ și atractiv (gen Mircea Bravo cu “Așa a zis Bunica”, vot europarlamentare 26 mai 2019). Cele mai reușite videouri ale participantilor vor fi postate online pe canalele social media ale EUROPE DIRECT Cluj si ale partenerilor.

La #NextMediaEU vom urmări și identificarea de exemple de bună practică în utilizarea mediei digitale, care să poată fi preluate într-un viitor e-Catalog de Bune practici în media digitală!