• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
254418960 280809880636469 1849061706617733767 n
  • Started:2021/12/13 10:00 Ended:2021/12/14 18:00

#NextMediaEU – atelier de competențe pentru jurnaliști, ediția a I-a

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011

#NextMediaEU  – atelier de noi competențe pentru Jurnaliști, Influenceri și studenții la Jurnalism și Media Digitală

INVITAȚIE LA INSCRIERE

13-14.12.2021

– eveniment offline, Bistrița-Năsăud* –

Dacă ești jurnalist, influencer sau student la Jurnalism și Media Digitală și vrei să deprinzi noi competențe în domeniul antreprenorial, în media digitală sau combaterea dezinformării dar și să împărtășești cu comunitatea ta ultimele noutăți despre UE și ce impact are aceasta la nivel local, participă la atelierul  #NextMediaEU și spune-ne cum vrei să arate viitorul tău și al Europei!

Pentru CLUJ: 3 locuri disponibile pentru jurnaliști activi/influenceri și 3 locuri pentru studenți. Selecția aplicanților va fi făcută de către organizatori.

Ce trebuie să faci tu?

•      Înscrie-te până pe 9 decembrie. Participarea este gratuită**;

•      Trimite-ne datele tale de contact și un CV, împreună cu un scurt material media (audio sau video) prin care să prezinți una din cele 6 priorități ale UE pentru 2019-2024 (https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_ro) și importanța lor pentru fiecare cetățean, într-un mod creativ și atractiv (gen Mircea Bravo cu ” Așa a zis bunica!” pe tema alegerilor europarlamentare), la europedirect.cluj@voluntariat.ro;

•      Vino la atelierul pregătit pentru tine.

Ce îți oferim noi?

●     Un Atelier de competențe de două zile, 13-14 decembrie, la o pensiune din Bistrița-Năsăud (**costurile fiind acoperite de noi);

●     Cursuri susținute de experți, pe următoarele tematici: a. O Europă pregătită pentru era digitală; b. Media Digitală azi; Editare multimedia; c. Combaterea Dezinformării;

d. Antreprenoriat, modele de afaceri online;

●     Includerea materialului tău audio / video într-un Catalog de Bune Practici;

●     Certificat care să ateste participarea ta la atelierul de competențe.

* accesul la eveniment al participantilor selectati va fi posibil in baza certificatului de vaccinare sau a dovezii trecerii prin boală, cu distanțare și purtarea obligatorie a măștii în interior, conform reglementărilor legale în vigoare la data organizarii evenimentului.

Informatii de background:

#NextMediaEU este o serie de ateliere de competențe dedicate noii generații de jurnaliști, al căror conținut se bazează pe nevoile jurnaliștilor și al studenților la jurnalism, coroborate cu prioritățile UE din 2021: „Pactul verde european”, „Europa digitală”, NextGenerationEU, Conferința privind Viitorul Europei.

Obiectivul acestor ateliere este creșterea gradului de participare a tinerei generații de jurnaliști la proiectul european, prin formarea noilor promotori ai democrației și priorităților politice strategice ale UE, prin dezvoltarea de noi competențe.

Atelierele de competențe #NextMediaEU încep în 2021 și vor continua în anii următori, fiind dedicate jurnaliștilor, influencerilor, vloggerilor și studenților la jurnalism, care doresc să împărtășească cu comunitatea locală cele mai recente știri despre UE și impactul acesteia la nivel local, dar și să deprindă noi competențe legate de media digitală, antreprenoriat în media și alte teme de interes pentru participanți.

Partenerii principali ai EUROPE DIRECT Cluj sunt Asociația Profesioniștilor din Presă (APPC) Cluj și catedra de Jurnalism și Media Digitală din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Participarea este grtuită. Perioada de aplicații va fi deschisă și anunțată pe paginile noastre de social media.

Vom încuraja aplicații care să includă un scurt material video care să promoveze politici și acțiuni ale UE și importanta lor pentru fiecare cetățean, într-un mod creativ și atractiv (gen Mircea Bravo cu “Așa a zis Bunica”, vot europarlamentare 26 mai 2019). Cele mai reușite videouri ale participantilor vor fi postate online pe canalele social media ale EUROPE DIRECT Cluj si ale partenerilor.

La #NextMediaEU vom urmări și identificarea de exemple de bună practică în utilizarea mediei digitale, care să poată fi preluate într-un viitor e-Catalog de Bune practici în media digitală!