• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
afis Lia 3
  • Started:2023/09/25 00:00 Ended:2023/09/25 00:00

Concurs pentru liceeni „EU în Poarta Transilvaniei” – deadline 25.09.2023

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/despre-europe-direct-cluj/

Anunț de participare: Concursul de creație europeană pentru liceeni „EU în Poarta Transilvaniei”, 15.05-25.09.2023

Concursul de creație europeană „EU în Poarta Transilvaniei” este organizat de EUROPE DIRECT Cluj, găzduit de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și cu sprijinul Comisiei Europene în România.

Participarea este deschisă tuturor unităților de învățământ din ciclul liceal (de stat sau private) din județul Cluj.

ATENȚIE: perioada concursului s-a prelungit între 15.05-25.09.2023, din cauza grevei din învățământ (față de data limită inițială 15.06.2023)!

Modalitatea de participare: în echipe formate din maxim 5 elevi + 1 profesor coordonator/ echipă; fără număr limită de echipe/liceu.

Concursul constă în realizarea unui obiect de artă, creativ și original, care să ilustreze legătura dintre Drumul care UneștE – Via Transilvanica și valori europene precum: pacea, solidaritatea, voluntariatul, nevoia de unitate, protejarea mediului și importanța educației și a sănătății fizice și mintale. Subiectul reflectat în obiectul de artă creat poate simboliza o valoare sau mai multe dintre cele menționate, sau alte valori europene.

IMPORTANT: Obiectul trebuie să reprezinte un obiect de artă în sine – picto-obiect, sculptură, instalație, etc. și să fie realizat dintr-un material care să reziste în aer liber (exclus opere de artă bidimensionale, grafică, pictură, desen). Se poate alege maniera de creație, deși e recomandat, nu e obligatoriu ca stilul obiectului să se plieze pe stilul obiectelor tradiționale specifice Transilvaniei de Nord. Mai multe detalii se găsesc în Regulamentul de mai jos.

Obiectul de artă declarat câștigător de un juriu profesionist, va fi purtat de echipa care l-a realizat, ca ștafetă pe Via Transilvanica, în cadrul campaniei naționale ”Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica” ce dorește să sensibilizeze comunitățile referitor la nevoia de unitate, pace și de protecția mediului înconjurător în Europa. Ulterior, obiectul de artă va fi expus într-un spațiu public, pentru a rămâne mărturie a campaniilor de conștientizare derulate pe subiectele “fierbinți” cu care se confruntă Europa în care trăim.

Toate obiectele de artă înscrise în cadrul concursului „EU în Poarta Transilvaniei” vor fi păstrate de către organizatorul concursului și vor fi expuse pentru a putea fi admirate de publicul larg, în cadrul evenimentelor EUROPE DIRECT Cluj, cât și la sediul acestuia. Toate echipele de elevi participante vor primi recompense: seturi cu materiale promoționale europene.

Marele premiu, acordat echipei (maxim 5 elevi+1 profesor coordonator) creatoare a obiectului de artă câștigător constă în excursia de 2 zile pe Via Transilvanica. Toate costurile legate de transport, cazare, mese vor fi acoperite de organizatorul EUROPE DIRECT Cluj. Excursia e planificată pentru 30 septembrie – 01 octombrie 2023, pe o portiune accesibilă a Via Transilvanica, de pe teritoriul județului Sibiu.

Campania ”Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica” este derulată în anul 2023 de nu mai puțin de opt centre EUROPE DIRECT din: Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Oradea, Vâlcea, Harghita, Rasnov, Regiunea Centru.

Detalii organizatorice și tehnice pot fi găsite în Regulamentul de mai jos.

Calendarul este următorul:

✓ 11-25.09.2023 pregatirea echipelor si inscrierea obiectelor create în concurs;

✓ 26.09.2023 jurizarea si anuntarea castigatorului marelui premiu;

✓ 30.09-01.10.2023 excursia și ștafeta pe Via Transilvanica.

 

Pentru informații suplimentare, puteți contacta organizatorul la adresa e-mail europedirect.cluj@voluntariat.ro

Context:

Numele concursului a fost ales ca ”EU în poarta Transilvaniei” pentru că Via Transilvanica este un proiect născut și dezvoltat în Bistrița Năsăud, de Asociația Tasuleasa Social.

regulament concurs EU la poarta Transilvaniei