Sute de elevi si zeci de profesori din comunele clujene Floresti, Tureni si Sinpaul se vor implica la apelul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca in ample actiuni de voluntariat pe plan local.
Daca in Sinpaul vor fi igienizate spatiile publice de catre elevii claselor I-VIII ai Scolii Gimnaziale “Ioan Alexandru”, la Floresti va fi reconditionat si decorat gardul Scolii Gimnaziale “Gheorghe Sincai”. Nu in ultimul rand, din cele cinci sate arondate comunei Tureni, vor fi ridicate deseurile colectate selectiv (hartie, plastic, sticla si aluminiu).
250 de elevi si 20 de cadre didactice au raspuns pozitiv apelulului CVCN, iar primariile din Sinpaul si Tureni se angajeaza sa puna la dispozitia voluntarilor masini si personal necesare bunei desfasurari a actiunilor. Desfasurarea de forte urmareste promovarea voluntariatul ca modalitate de implicare a cetatenilor in rezolvarea problemelor comunitatii si constientizarea acestora cu privire la importanta participarii active in viata comunitatii.
Pe langa voluntari, elevi, cadre didactice si reprezentanti din primarii, la actiuni sunt asteptati si membrii comunitatii.
Agenda actiunilor comunitare include:
1. Reconditionarea si decorarea gardului Scolii Gimnaziale “Gheorghe Sincai” din Floresti. Actiunea va avea loc in zilele de 31 martie, respective 1 aprilie, incepand cu orele 13:00.
2. Ridicarea desurilor colectate selectiv de catre membrii comunitatilor din Comsesti, Martinesti, Ceanu Mic, Micesti si Tureni va avea loc sambata 2 aprilie incepand cu ora 10:00.
3. Igienizarea satului Sinpaul in data de 6 aprilie incepand cu orele 11:00. Impartirea pe echipe si distribuirea resurselor necesare se va organiza in curtea Scolii Gimnaziale “Ioan Alexandru”.
Actiunile de voluntariat au fost pregatite in cadrul cluburilor multiculturale organizate saptamanal in fiecare dintre cele trei comunitati, in cadrul proiectului “Voluntariatul, o punte intre etnii”. La pregatiri au fost implicati voluntari, elevi, cadre didactice si parinti.
Proiectul “Voluntariatul, o punte intre etnii”, este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, implementat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Proiectul urmareste dezvoltarea celor trei comunitati rurale prin implementarea de programe educationale si implicarea autoritatilor locale in realizarea de actiuni care sa incurajeze relationarea interetnica pozitiva.
Pentru mai multe informatii despre actiuni nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0746 786 881, e-mail: programecvcn@voluntariat.ro, persoana de contact: Ioana-Maria Bere.
Pentru mai multe informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.