• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411

Puteti sustine activitatea Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca in mai multe moduri, detalii despre acestea regasindu-se in acesta sectiune.

Servicii de training

CVCN isi propune sa dezvolte domeniul voluntariatului, una din directii fiind furnizarea de servicii de training si consultanta de inalta calitate. In decursul timpului CVCN a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de formare in domeniul voluntariatul din tara (a furnizat peste 600 de ore de formare).

Ca dezvoltator de training, CVCN creaza cursuri cu grad ridicat de aplicabilitate, utilizand know-how-ul acumulat si un mix echilibrat intre teorie si practica. Ingredientele cursurilor noastre sunt: obiective de invatare bine stabilite, metodologie ce presupune interactivitate – in special metode experientiale, abordarea creativa a temelor si nu in ultimul rand respectul pentru individualitatea participantilor.

Oferim formare pe urmatoarele teme:

  • Managementul voluntarilor locali si managementul voluntarilor internationali
  • Managementul programelor de voluntariat
  • Infiintarea si managementul unui centrul de voluntariat
  • Service-learning
  • Dezvoltarea competentelor voluntarilor in munca in domeniul social
  • Teambuilding – pentru voluntarii organizatiei dumneavostra
  • Invatare interculturala prin voluntariat – pentru voluntarii organizatiei dumneavoastra
  • Dezvoltare personala a voluntarilor – pentru voluntarii organizatiei dumneavoastra

 

Expertiza noastra in domeniul voluntariatului a fost recunoscuta in 2014 de ANPCDEFP prin “Premiul de excelenta la categoria Serviciul European de Voluntariat” , precum si de Federatia Volum prin premiul “Centrul de Voluntariat al Anului” in patru editii anuale: 2011, 2012, 2013 si 2015.

Trainingurile sunt furnizate de o echipa de traineri profesionisti, detalii aici, acreditati ca formatori de peste 10 ani, cu vasta experienta in domeniul formarii, dar si al implementarii de proiecte in domeniul voluntariatului.

Serviciile de training pot fi gratuite (in cazul in care fac parte din proiecte deja finantate) sau contra cost la solicitarea dumneavoastra, costul estimativ al unei zile de training este de 150 euro/zi/formator.

In cazul in care sunteti interesati de serviciile de formare ale CVCN, va rugam sa ne contactati la email: cluj@voluntariat.ro pentru a discuta depre nevoile de formare ale participantilor, obiectivele de invatare, precum si despe detaliile organizarii trainingului.

Corporate volunteering

O alta directie de dezvoltare a voluntariatului in comunitatea locala este prin actiuni/programe de voluntariat corporatist (voluntariat realizat de catre angajati in timpul programului de lucru). CVCN stimuleaza companiile din Cluj-Napoca sa initieze actiuni de voluntariat corporatist ajungand astfel sa aiba un impact social pozitiv in comunitatile in care isi desfasoara activitatea. CVCN propune actiuni de voluntariat pliate pe interesele angajatilor si pe strategile de CSR ale companiei. Acesta este un proces ce se desfaoara in colaborare cu compania implicata si presupune o serie de pasi: de la sondarea intereselor angajatilor, pana la implementarea si evaluarea actiunii de voluntariat corporatist. Cercetarile arata ca angajatii  sunt mai fericiti si mai fideli companiei daca aceasta dovedeste creativitate si inovatie in ceea ce priveste activitatile pe care le propune si mai ales daca se aliniaza valorilor personale ale angajatilor oferind oportunitati de crestere si dezvoltare. Astfel un program de voluntariat corporatist poate cultiva si incuraja colaborarea si munca in echipa, promovand un mediu in care angajatii se simt inspirati si joaca un rol esential in realizarea unui impact pozitiv in comunitate.

Serviciile de corporate volunteering pot fi gratuite (in cazul in care fac parte din proiecte deja finantate) sau contracost la solicitarea dumneavoastra.

In cazul in care sunteti interesati de serviciile de  voluntariat corporatist organizate de CVCN, va rugam sa ne contactati la email: evscluj@voluntariat.ro pentru a discuta despre domeniul in care doriti sa va implicati, tipul de actiuni de voluntariat agreat si alte detalii legate de organizarea efectiva a unei actiuni de voluntariat corporatist.

Organizare intalniri de board games

CVCN ofera serviciul de organizare de intalniri de board games pentru copii, tineri si adulti. Vizam in mod special copiii si tinerii defavorizati social sau din mediul rural care au oportunitati mai reduse de socializare si invatare prin joc.

Deoarece jocurile, inclusiv jocurile de societate, reprezinta un mecanism eficient de dezvoltare personala (cresterea increderii in sine, dezvoltarea abilitatii de relationare, de rezolvare de probleme, munca in echipa, imbunatatirea memoriei, dezvoltarea gandirii critice si a creativitatii, etc), CVCN a devenit de-a lungul timpului un utilizator fervent al jocurilor in munca sa cu diverse grupuri de copii, tineri sau adulti. Astfel am reusit ca in decursul timpului sa avem o colectie masiva de jocuri pe care dorim sa le impartasim cu toti cei care apreciaza bucuria jocului si intrevad valoarea de dezvoltare personala si educatie a acestuia.

CVCN organizeaza seri/dupamese de jocuri la sediul organizatiei si la cerere in mediul rural in judetul Cluj.

Jocurile de care dispunem: Ubongo si Ubongo 3D, Cluedo, Reteaua Energetica, Carcassonne, Jenga Gold, Abalone, Qwirkle, Ticket to Ride Europa, Dominion, Ligreto, Dixit, Set, Gobblet, Agricola, Jungle Speed, Zooloreto, Ingenious, Catan, Thurn und Taxis, Saboteur, Kaker lLaken Poker, Halli Galli, Eiertanz, Heckmeck, Mucks Mauschen Still, Stone Age Junior, Up and down, Obstgarten, Diego Drachenzahn, Kleine Magier, Keltis, Villa Paletta, Zauber Lehrlinge, Zicke Zacke, Sagaland, Kayanak.

Serviciul de organizare de intalniri de board games sunt gratuite. Inchirierea jocurilor este contracost.

In cazul in care sunteti interesati de organizarea unei intalniri de board games, va rugam sa ne contactati la email: cluj@voluntariat.ro pentru a discuta detaliile unei astfel de intalniri si respectiv criterile pentru solicitarea intalnirilor in afara orasului Cluj-Napoca.

Directionati 2% din impozitul datorat statului catre CVCN

Puteti decide ca prin 2% din impozitul datorat statului sa ne ajutati sa sprijinim miscarea de voluntariat din Romania. Sprijinul pe care il acordati astfel va va costa 2 minute din timpul dumneavoastra, dar va insemna enorm pentru noi. Daca nu veti directiona acesti bani, ei nu va vor fi inapoiati, ci vor ramane la bugetul de stat.

Ce aveti de facut? Trebuie doar sa completati cererea ce poate fi descarcata aici. Completati datele dumneavoastra personale in prima parte a documentului, semnati si trimiteti fie la Administratia Financiara a localitatii in care aveti domiciliul, fie direct noua (la adresa Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Virgil Fulicea, nr.1, ap.1, Cluj-Napoca, 400022), urmand ca noi sa o depunem in locul dumneavoastra. Daca realizati venituri din alte surse pe langa salariu, completati punctul III, subpunctul 2 al Declaratiei nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratia Financiara. Declaratiile pot fi depuse anual, pana in 15 mai.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon sau adresa de e-mail pe care le gasiti la sectiunea contact.

Cumpara

Poti sustine activitatea noastra, achizitionand unul din produsele noastre din sectiunea SHOP.