Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca selecteaza participanti pentru cursul de diseminare a rezultatelor proiectului “Professional Volunteering”.Cursul se va desfasura in zilele de 19 si 20 august 2016 si va avea loc la o pensiune in apropierea municipiului Cluj-Napoca. Toate costurile legate de participarea la curs (transport, cazare, masa pe perioada celor doua zile) vor fi acoperite de organizatori. Cursul este adresat tuturor stakeholderilor interesati de dezvoltarea miscarii de voluntariat din Romania.
Persoanele care doresc sa participe la curs sunt rugate sa completeze formularul de inscriere accesand, pana cel tarziu luni 15 august, formularul la acest link.
In cadrul celor doua zile de curs, participantii vor afla, prin metode interactive, modele de buna practica dezvoltate si implementate cu succes in cadrul prezentului proiect pentru cresterea gradului de profesionalizare a programelor de voluntariat.
Intre temele ce vor fi abordate la curs se gasesc: informatii generale despre voluntariat, roluri si responsabilitati ale voluntarilor, managementul voluntarilor si al programelor de voluntariat sau legislatie relevanta in domeniul voluntariatului.
Proiectul “Professional Volunteering” este coordonat de Gemeinsam leben&lernen in Europa e.V (DE) in parteneriat cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (RO), Volunteering matters (UK) si Dobrovolnicke Centrum o.s (SZ). Acesta este implementat in perioada septembrie 2014 – august 2016 si urmareste sa sprijine procesele de gestionare a voluntarilor si a programelor de voluntariat. Proiectul isi doreste perfectionarea coordonatorilor de voluntari, dar si a voluntarilor prin dezvoltarea de cursuri de formare adaptate nevoilor de formare a celor doua categorii de actori. Cursurile abordeaza teme diverse precum: managementul programelor de voluntariat, legislatia in domeniul voluntariatului, etapele managementului voluntarilor (pregatire, recrutare, selectie, orientare, supervizare, monitorizare, motivare, recunosterea meriterlor si evaluare), dar si teme conexe precum initierea si gestionarea evenimentelor publice in care se implica voluntarii, elemente de PR, cooperare si networking in sectorul ONG, sustenabilitatea in sectorul de voluntariat etc.
Proiectul este finantat in cadrul programului Erasmus+, Actiunea Cheie 2 (Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici – Parteneriate strategice).
Pentru mai multe informatii despre curs nu ezitati sa ne contactati la telefon 0729 83 77 73 sau e-mail: cluj@voluntariat.ro, persoana de contact: Nicoleta Chis-Racolta.