• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
poster web
  • Started:2023/11/10 16:00 Ended:2023/11/12 14:00

#NextMediaEU – atelier de competențe pentru jurnaliști, ediția a III-a

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/despre-europe-direct-cluj/

La sârșitul fiecărui an e momentul la care ”punem Europa la cale”, în cadrul Atelierului media EUROPE DIRECT, ajuns la ediția a III-a. Suntem mai mulți și mai puternici, pe lângă Cluj, Bistrița-Năsud, Bihor, Maramures, Vâlcea, adaugându-se, în 2023, participanți și de la Craiova – grație parteneriatului dintre centrele EUROPE DIRECT din aceste orașe.

Contextul european și global e unul foarte fierbinte, cu războaiele din Ucraina și din Israel și cu noua lege europeană a presei, ca să nu menționăm și lupta împotriva dezinformării și Alegerile Europene din 2024.

Despre ”Războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu;  România și Republica Moldova în contextul acestora” și despre ”Narativele dezinformării. Instrumente de combatere, evoluția fenomenului, analize punctuale”  dezbatem împreună cu Mihai Rădulescu, jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al TVR 1. Iar Ana Maria Cârstea, corespondent Radio România aduce participanților informații despre Bursele JTI, o experiență reală”. 

De asemenea, reprezentanții EUROPE DIRECT împărtășesc participanților bune practici în rețele locale ”Parteneriate de comunicare europeană în rețele. Platforma Împreună în UE”.

Atelierul #NextMediaEU – Atelier de noi competențe pentru jurnaliști, influenceri și studenții la Jurnalism și Media Digitală, ediția a III-a face parte din seria de ateliere de competențe dedicate noii generații de jurnaliști. Obiectivul acestor ateliere este creșterea gradului de participare a tinerei generații de jurnaliști la proiectul european, prin formarea noilor promotori ai democrației și priorităților politice strategice ale UE, prin dezvoltarea de noi competențe.

Atelierele de competențe #NextMediaEU au început în 2021 și vor continua până în 2025 când se vor finaliza cu un e-Catalog de Bune practici în media digitală ce va fi postat ca resursă online, gratuită, la dispoziția tuturor celor interesați.

#NextMediaEU este organizat în parteneriat de centrele EUROPE DIRECT Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Oradea, Vâlcea, Craiova cu sprijinul Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) și a catedrei de Jurnalism și Media Digitală din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj.