• Virgil Fulicea, Nr 1, Cluj-Napoca, ap. 1
  • 0264 431 411
236862065 153695626880579 6733835924904209970 n
  • Started:2021/08/11 21:00 Ended:2021/08/11 22:00

EUROPE DIRECT Cluj aproape de cetățeni

  • EUROPE DIRECT Cluj
  • 0755777011
  • https://centruldevoluntariat.ro/despre-europe-direct-cluj/

EUROPE DIRECT Cluj, noul birou local al Uniunii Europene, se lansează oficial în prezența membrilor echipei Reprezentanței Comisiei Europene

Evenimentul de lansare are loc miercuri, 11 august 2021,  la ora 21, în fața sediului EUROPE DIRECT Cluj şi a organizației sale gazdă, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (str. Virgil Fulicea nr. 1, zona Casei Matia Corvin).  Sediul va fi iluminat în mod special.

Vor rosti alocuțiuni coordonatoarea EUROPE DIRECT România, dna Ioana MARCHIȘ, Ștefan TURCU, șef al departamentului Media și Comunicare – din partea Comisiei Europene, Reprezentanța în România și dna Nicoleta CHIȘ-RACOLȚA, director executiv al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca și dna Lia VALENDORFEAN, manager al EUROPE DIRECT Cluj – din partea gazdelor.

EUROPE DIRECT Cluj este parte a rețelei Europe Direct care funcționează în toate statele membre, sub coordonarea Comisiei Europene, nu mai puțin de 422 de centre în UE și 24 în România.

EUROPE DIRECT Cluj este centrul de informare unde fiecare cetățean interesat poate să apeleze pentru a întâlni un expert pe probleme europene, pentru a pune întrebări despre UE, pentru a discuta despre viitorul UE și pentru a găsi referințe pentru alte surse de informații și rețele.

Activități ale EUROPE DIRECT Cluj în 2021: evenimente și dialoguri locale cu toate părțile interesate de proiectul european; încheierea de parteneriate locale, inclusiv cu presa și școlile; transmiterea către instituțiile europene a opiniilor cetățenilor din Zona Metropolitană Cluj.

În perioada 9-15 august EUROPE DIRECT Cluj se află în mijlocul tinerilor animați de festivalul Electric Castle, cu un stand de informare, publicații europene și materiale promoționale, în fața sediului său. Principalul subiect al discuțiilor este Conferința privind viitorul Europei, un exercițiu democratic paneuropean major, găzduit pe o platforma digitală  multilingvă interactivă https://futureu.europa.eu/ unde cetățenii și părțile interesate pot să își încarce ideile lor privind viitorul Europei.

Context: La 19 aprilie 2021, cele trei instituții ale Uniunii Europene – Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul de Miniștri – au inițiat împreună o Conferință privind viitorul Europei, care își propune să le acorde cetățenilor un rol mai important în elaborarea politicilor UE. Posibilele teme ale conferinței sunt menționate în declarația comună și includ: sănătatea, schimbările climatice, echitatea socială, transformarea digitală, rolul UE în lume și modalitățile de consolidare a proceselor democratice care guvernează UE. Cetățenii participanți vor decide, în cele din urmă, ce subiecte se vor discuta în cadrul conferinței.