TRIMITE EMAIL LA cluj@voluntariat.ro
SUNA 0264 431 411
00000249_medium

Noutati proiect „The Rhythm of Volunteering” – rezultate finale

8 voluntari internationali din 5 tari de pe 3 continente au organizat la Cluj 5 evenimente publice in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului editia a 12-a.

Acesta este un rezumat succint al proiectului „The Rhythm of Volunteering” derulat la Cluj-Napoca in perioada martie-august 2013 de catre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

In perioada 01.03.2012 si 31.08.2013, in cadrul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca s-a desfasurat proiectul „The Rhythm of Volunteering”, proiect prin care 8 voluntari veniti din Venezuela, Azerbaijan, Portugalia, Italia si Franta, au promovat, in cadrul a 5 evenimente publice, voluntariatul international si local la nivelul comunitatii clujene.

In acest sens voluntarii au avut o luna si jumatate de planificare si pregatire a celor 5 evenimente desfasurate in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului derulata in perioada 13-19 mai 2013. Aceasta a fost ocazia in care voluntarii si-au vazut puse in practica ideile care inainte cu cateva luni pareau doar vise:

• 31 de voluntari locali implicati in realizarea Flashmobului de debut a Saptamanii Nationale a Voluntariatului;
• speed-dating civic in cadrul targului de oferte de voluntariat, VOLUNTEXPO, evenimnet care a deschis Saptamana Natioanala a Voluntariatului si la care au participat aproximativ 600 de Clujeni;
• workshop de dezvoltare a empatiei, adresat celor 28 de beneficiari ai asociatiei Familia Regasita;
• 45 de participanti la evenimentul de promovare a egalitatii de gen (EXPRESIONS 4 GENDER EQUALITY) si la sesiunea foto care a precedat evenimentul;
• 450 de Clujeni care au participat la evenimentul CROSSING BORDERS si au asistat la spectacolul multicultural pregatit de cei 8 voluntari;
• 41 de voluntari locali si internationali care au beneficiat de un eveniment special de recunoastere a meritelor tuituror celor implicati in planificarea si organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Toate aceste evenimente au fost organizate de catre cei 8 voluntari internationali veniti in Romania prin Serviciul European de Voluntariat si echipa de coordonare, in cadrul proiectului „The Rhythm of Volunteering” finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

NEWSLETTER SIGN-UP

Praesent diam massa, interdum quis ex id.